Správy Krimi

Týždeň na slovenských železniciach: Zaobišiel sa bez strát na životoch, nechýbali zranenia

Uplynulý týždeň sa na slovenských železniciach zaobišiel bez strát na životoch. Informoval o tom Dávid Bozsaky z odboru komunikácie generálneho riaditeľstva Železníc Slovenskej republiky (ŽSR).

Ilustračný obrázok k článku Týždeň na slovenských železniciach: Zaobišiel sa bez strát na životoch, nechýbali zranenia
Zdroj: TASR

K zrážke chodca s nákladným vlakom došlo koncom týždňa v úseku Svit – Štrba. Zraneného muža odviezli záchranári, nehoda si vyžiadala tri zmeškané vlaky.

Železnice evidujú tiež dve zrážky áut s vlakom na železničných priecestiach. Došlo k nim v úseku Dobšiná – Vlachovo a Bratislava-Petržalka – Rusovce. V prvom prípade narazil na vlak na nezabezpečenom priecestí do auta, v druhom prípade na zabezpečenom priecestí vrazil do auta rušeň. Nehody sa obišli bez zranení. „Ďalšej zrážke sa podarilo zabrániť rušňovodičovi osobného vlaku, ktorý zastavil pred nákladným autom uviaznutým na priecestí v úseku Mníchova Lehota – Bánovce nad Bebravou,“ doplnil Bozsaky.

Železnice zaznamenali aj ďalšie dopravné udalosti. V úseku Kraľovany – Párnica narazil osobný vlak do stromu spadnutého pri trati, meškanie vlaku bolo päťminútové. V železničnej stanici (ŽST) Levice skočila žena z cestného nadjazdu do priestoru rušňového depa, v ŽST Spišská Nová Ves spadla žena pri odchode rýchlika. Pokus o samovraždu bol nahlásený v úseku Košice – Kostoľany nad Hornádom, osobu zadržala policajná hliadka.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM