Ľubomír Hudačko Rôzne

Učiteľ u svojho žiaka objavil skrytý talent: Ôsmak vytvoril dielo, ktoré Prešovčanov chytí za srdcia!

Talentovaný žiak, ktorý k nim prišiel z Prešova navštevuje len ôsmy ročník. V rámci krúžku Geodej vytvára mapové prezentácie, jedna z nich je o samotnej metropole Šariša. Pozrite si pamiatky mesta online!

Ilustračný obrázok k článku Učiteľ u svojho žiaka objavil skrytý talent: Ôsmak vytvoril dielo, ktoré Prešovčanov chytí za srdcia!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Pojekt žiaka Vladimíra Palovčíka zo základnej školy s materskou školou v Zalužiciach púta pozornosť. Ôsmak dokázal vytvoriť dychvyrážajúcu mapovú prezentáciu, ktorá sa týka Prešova.

„V rámci nášho krúžku Geodej s deťmi vytváram i takéto mapové prezentácie, Vlado si vybral v novembri 2014 práve Prešov a nástroj StoryMap od Northwestern University Knight Lab z USA, ktorý je voľne dostupný a využívajú ho napríklad i vo Washington Post alebo Times,“ uviedol jeho učiteľ Miroslav Sopko.

Ten je zároveň viceprezident a aj výkonný riaditeľ Slovenskej komory učiteľov pre Košický a Prešovský kraj, ktorá spája aktívnych a inovatívnych učiteľov na Slovensku. Aby prezentovaním svojej práci so žiakmi a študentami pred verejnosťou vytvárala pozitívny obraz o ich práci. „Máme úžasne deti, len je nutné objaviť ich skrytý talent a ďalej ho rozvíjať pre dynamicky sa meniace 21. storočie,“ dodal Sopko.

Dielo žiaka si môžete pozrieť TU!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM