Barbara Dallosová Hokej

Poslanec Uhrovič s krásnou Ninou v ostravskom kotli: Žiarske kroje na majstrovstvách žiarili :) FOTO

Veľké hokejové stretnutie rozburácalo obývačky, podniky i ulice. Najhorúcejšie však bolo priamo v kotli. Potvrdiť to môže mestský poslanec Rasťo Uhrovič, ktorý si zápas vychutnal priamo z ostravskej tribúny. A s partnerkou Ninou na ňu priniesli aj kus Žiaru.

Ilustračný obrázok k článku Poslanec Uhrovič s krásnou Ninou v ostravskom kotli: Žiarske kroje na majstrovstvách žiarili :) FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Majstrovstvami sveta v hokeji v týchto dňoch žije celá krajina. Medzi fanúšikmi, ktorí si vychutnali hokejové stretnutie plné emócií priamo na mieste diania boli aj žiarsky mestský poslanec Rastislav Uhrovič s partnerkou, hovorkyňou Krajského súdu v Banskej Bystrici Ninou Spurnou, rodinou a priateľmi.

Pred telkou je pred telkou

Každý kto, sledoval súboj nášho tímu so slovinskou reprezentáciou potvrdí, že o napätie v ňom núdza nebola. Podľa Rasťa Uhroviča bolo najsladším momentom, keď všetkých fanúšikov spojila národná hymna. ,,Atmosféra bola fantastická, hlavne v poslednej tretine, jednak po vyrovnávajúcom góle a potom aj po víťaznom. A je naozaj veľkým zážitok zaspievať si hymnu po víťaznom zápase na takomto podujatí," hovorí o utorkovom stretnutí.

Ako vysvetlil, atmosféru zo štadióna nenahradí nič, pre dôsledných fanúšikov, ktorí si potrpia aj na detaily, je však sledovanie z gauča najlepšou voľbou. ,,Je fajn okúsiť atmosféru majstrovstiev sveta aj s ostatnými sprievodnými podujatiami, ale samotný hokej si viac človek vychutná doma pred telkou aj s opakovanými zábermi a analýzami v prestávkach," myslí si poslanec, ktorý kedysi tiež obliekal výstroj a obúval korčule.

Nadáva sa aj v krčme, aj na tribúne

Azda každý, kto niekedy sledoval majstrovské zápasy v pohostinstve vie, že slovenskí fanúšikovia vedia ako povzbudiť, tak aj dať pocítiť prehru. Na otázku, či túto náturu cítiť aj na tribúne, Uhrovič reaguje: ,,Samozrejme, že to tak funguje aj na tribúne. Emócie sú vygradované a diváci očakávajú výborný výkon zavŕšený víťazstvom. Avšak, na štadióne sa organizátori snažia rozptýliť negatívne emócie rôznymi zábavnými prvkami a aj slovenský fanúšik už skôr hecuje našich reprezentantov kolektívnym povzbudzovaním k lepším výkonom, ako by ich mal haniť. Je to predsa len šport a nie vždy sa darí."

Na šampionát priniesli kúsok Žiaru

Nájsť v dave fanúšikov žiarsku delegáciu nebolo až také ťažké. Uhrovič s partnerkou totiž nestavili na typické fanúšikovské dresy a celoplošný make-up s národnými symbolmi. Nina Spurná ako súca deva so stuhou vo vlasoch a Rasťo Uhrovič ako slovenský junák zaujali už na pohľad. Prvky krojov sa vraj spájajú priamo s folklórom z našich končín.

,,Kroje sú kúpené v Detve, ale niektoré prvky kroja, ak nie aj všetky, sa v minulosti nosili aj vo Svätom Kríži, teda v dnešnom Žiari nad Hronom a okolí. Je to predovšetkým prezentácia slovenskej kultúry a v tomto prípade vlastne stredoslovenskej. Ja mám folklór rád a považujem sa aj za lokálpatriota, tak sme ten náš kúsok rodnej hrude v zahraničí trošku odprezentovali. Ale treba povedať, že sme ani zďaleka neboli jediní," vysvetľuje Rasťo s tým, že okrem iných folklórne poňatých outfitov sa dali na zápase stretnúť aj mnohí ďalší Žiarčania.

Na fotkách, ktoré poslanec zverejnil na sociálnej sieti, vidieť aj manželku trénera našej reprezentácie Vladimíra Vůjtka. ,To bolo úplne náhodné stretnutie na ceste do fanzóny. Identifikoval ju kamarát (smiech), tak sme trošku dali do reči a urobili si foto. Sympatická pani," zhodnotil Uhrovič stretnutie s pani trénerovou.

Nie všetky dámy so svojimi partnermi takto zdieľajú hokejové nadšenie. Ako by malo k hokejovému sviatku pristupovať nežnejšie pohlavie, radili priamo športoví fanúšikovia. Prečítajte si – tak trochu s nadhľadom a úsmevom – ich odpočúčania, ako sa počas šampionátu správa ideálna žena :)

Foto: súkromný archív R.Uhroviča

Folklórne odetý Uhrovič s partnerkou na tribúne: Reč hodili aj s pani Vůjtkovou
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM