Tlačové správy

Ukradli mi auto. Čo teraz?

Auto si každý z nás poctivo vyberá, šetrí naň, teší sa z neho a používa ho takmer každý deň. Napadlo vám už ale, čo sa stane, ak jedného dňa svoje auto nenájdete?

Ilustračný obrázok k článku Ukradli mi auto. Čo teraz?
Zdroj: Dnes24.sk

Čo hovoria štatistiky

V priemere je ukradnutých 6 áut každý deň, pričom je vyriešená menej ako ¼ prípadov. Krádeže auta by sa mali obávať najmä na Západnom a Strednom Slovensku. Najviac áut zmizne počas jarných mesiacov a v nočných hodinách. Zlodeji sa špecializujú na najpredávanej­šie autá.

Dôležitá je ochrana

Pred odchodom od auta by ste mali skontrolovať, či je zamknuté, či sú zavreté všetky okná, dvere aj kufor. Cennosti nenechávajte v aute. Čo sa týka špeciálneho zabezpečenia, nič nepokazíte, ak svoje autíčko ochránite elektronicky aj mechanicky.

Nádych – výdych a nepanikáriť

V prvom rade sa uistite, či ste naozaj zaparkovali na mieste, kde očakávate vaše auto. Ak ste si istí, že na tomto mieste auto bolo a už nie je, preverte, či vám ho neodtiahli. Pokiaľ vylúčite aj túto možnosť, neostáva iné, ako nahlásiť odcudzenie vozidla na polícii a kontaktovať poisťovňu. V Genertel krádež nahlásite jednoducho na tel. čísle 0850 555 555.

Vaše auto nám nie je ukradnuté

V Genertel uzavriete poistenie krádeže vozidla pohodlne z domu, a to buď online na našej stránke, alebo nám môžete zavolať na číslo 0850 555 555. Na výber máte z dvoch variantov poistenia:

1. 19€/ročne – s limitom poistného plnenia 4 000€,
2. 29€/ročne – s limitom poistného plnenia 8 000€.

Zlodeji sú profesionáli

Zlodeji ovládajú rôzne techniky a sú naozaj zruční. Majú napríklad rušičku, vďaka ktorej sa signál diaľkového ovládania auta preruší a auto zostane otvorené. Je ťažké ukradnuté auto vypátrať, zlodeji majú prepracovanú aj stratégiu po jeho odcudzení. Žiaľ, dokonalý spôsob zabezpečenia neexistuje. Môžete sa však proti krádeži poistiť.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Genertel VIDEO spot
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM