Tlačové správy

Urobte svoj spánok kvalitnejším

Leto, čas odkopaných perín, otvorených okien, studených spŕch, doštípaných nôh a túžobného čakania na poriadnu búrku. Áno, aj toto je leto, nielen užívanie si slnka, kúpanie sa v mori a cestovanie po nových krajinách.

Ilustračný obrázok k článku Urobte svoj spánok kvalitnejším
Zdroj: TASR

Každá vec má aj svoju odvrátenú stránku. Dá sa bojovať proti odvrátenej strane leta? Samozrejme, čoby nie. Ako? Jednoducho.

Do boja proti komárom

Poznáte to, zaspávate, už začínate snívať, keď tu zrazu: „Bzzum.“ A rovno pri vašom uchu, v momente ste hore a nezaspíte, kým tú hlučnú „stíhačku“, ktorá vám nedá spať, nezabijete. Takže sa ide na lov, ktorý pokojne môže trvať aj polhodiny a ráno sa zobudíte dolámaný ako po poľovačke na grizzlyho. Už viac nebojujte, zariaďte si to tak, aby sa táto situácia neopakovala, nainštalujte si siete proti hmyzu na okná a pokojne vetrajte aj pri zasvietenom svetle.

Nemôžete si pospať?

Náročný pracovný týždeň skončil, víkend začína, v piatok večer relaxujete, dáte si fľašu vína a tešíte sa, ako sa vám dobre spať, lenže to sa nestane. Už o šiestej ste hore? Nuž, človek mieni, slnko mení, hlavne vtedy, keď máte spálňu orientovanú na východ. A žalúzie či rolety nikde. Veľká chyba. Nikdy však nie je neskoro to napraviť, kúpte si rolety ešte dnes a si pospíte dlhšie ako medveď v zime. Dobrý spánok nemôže byť nikdy zlý.

Nie je to kvôli slnku?

Nedarí sa vám pospať si dlhšie aj napriek tomu, že vás už nebudí slnko? Už od šiestej ste hore a neviete, čo so sebou? Problém môže byť aj s vašou chrbticou – nevyhovuje jej súčasný matrac, nemali by ste tento problém podceňovať, kým to neprerastie do niečoho vážnejšieho. Využite akciu na matrac, ktorý pomôže uľaviť vašej chrbtici. Zo všetkých strán sa na vás valia informácie o tom, že v posteli strávime viac ako tretinu svojho života, preto si urobte maximálne pohodlie v spálni a zlepšite si kvalitu spánku a aj svojho zdravia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM