Lucia Lauková Ostatné športy

Úspech slovenských lukostrelcov v Istanbule: Stali sa najlepším národným tímom

Na súťaži tradičnej lukostreľby v Turecku malo zastúpenie aj Slovensko. Popri silnej konkurencii sa naši športovci prebojovali až na popredné priečky.

Ilustračný obrázok k článku Úspech slovenských lukostrelcov v Istanbule: Stali sa najlepším národným tímom
5
Galéria
Zdroj: Peter Bogár

V najväčšom meste Turecka, v Istanbule, sa konal 5. ročník súťaže v tradičnej lukostreľbe. Svoje želiezko v ohni malo na súťaži s medzinárodnou účasťou aj Slovensko. Súťaž prebiehala od 27. do 29. mája.

Slovenskú asociáciu tradičnej lukostreľby reprezentovali Peter Bogár, Valéria Bogárová a Michal Poništ, z obce Marcelová. Slovenskej posádke sa darilo a tak slovenčinu bolo počuť aj na stupňoch víťazov.

Ako nás informoval jeden z úspešných slovenských lukostrelcov Peter Bogár, na súťaži tradičnej lukostreľby sa zúčastnilo viac ako 400 tradičných lukostrelcov z 32 štátov sveta.

„Získali sme 1. miesto v súťaži národných tímov, 2. miesto v mužskej kategórii streľby do diaľky a 2. miesto v ženskej kategórii streľby do diaľky,“ prezradil nám Peter Bogár.

Pre Slovákov to nebola v Turecku premiéra. „Tento rok sme tam boli v rámci asociácie už druhýkrát. v roku 2016 sme získali 1. a 3. miesto v mužskej kategórii streľby do diaľky,“ dodal Peter Bogár.

Úspech lukostrelcov z Nitrianskeho kraja: Na súťaži v Istanbule stáli na stupni
5
Galéria
Zdroj: Peter Bogár
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM