Peter Handzuš Ostatné športy

Úspešný víkend pre našich karatistov: Central karate klub Poprad s medailami z Košíc aj z Poľska

V sobotu 12. 3. 2016 sa v Poľskom meste Zawadzkie konal 22. ročník turnaja karate s názvom Rada Regentów. V konkurencii vyše 450 štartujúcich z 30 klubov z Poľska, Česka a Slovenska vybojoval krásnch 11 medailí (4 - 1 - 6).

Ilustračný obrázok k článku Úspešný víkend pre našich karatistov: Central karate klub Poprad s medailami z Košíc aj z Poľska
Foto: CKK Poprad

Súťaž sa otvorila disciplínou kata družstvá, kde Central karate klub Poprad zastupovalo družstvo žien v zložení Zoja Paľová, Nikola Bušovská a Nadja Moncoľová kde si vybojovali 3. miesto.

Ďalej sa pokračovalo disciplínou kata. V kategórii chlapcov 12 – 13 rokov si suverénne zlato vybojoval Branislav Dudek. V kategórii dievčat 12 – 13 rokov si bronzovú medailu domov odniesla Nikola Bušovská a kategóriu zvíťazila Zoja Paľová.

Posledná časť súťaže bola v športovom zápase kumite. V najmladšej kategórii kumite chlapci 8 – 9 rokov +35kg súperom nedal šancu Daniel Nedoroščík a domov si odniesol zlatú medailu. V staršej kategórii dievčat 10 – 11 rokov +40kg sa na treťom mieste umiestnila Ina Paľová. V ďalšej kategórii dievčat 12 – 13 rokov –50kg si tretie miesto vybojovala Zoja Paľová. V tej istej kategórii ale +50kg putovalo ďalšie zlato do Popradu o ktoré sa postarala Nikola Bušovská.

V juniorských kategóriach sa Centralistom taktiež darilo, kategórii dievčat 16 – 17 rokov –53kg si domov ďalší bronz do zbierky odniesla Ema Paľová a v tej istej kategórii sme vo finále mohli vidieť Nadju Moncoľovú, ktorá sa napokon umiestnila na 2. mieste. V poslednej kategórii kumite chlapci 16 – 17 rokov –76kg si na bronzovú medailu siahol Andrej Skokan.

Zároveň sa v tento deň v Košiciach uskutočnilo 2. kolo Slovenského pohára detí a žiakov. Za účasti vyše 360 štartujúcich zo 45 klubov zo Slovenska sa Central karate klub Poprad si vybojoval 4 medaile (3 prvé miesta a 1 druhé) a umiestnil sa celkovo na 14 mieste v hodnotení klubov.

Súťaže sa zúčastnili aj naši najmenší karatisti v disciplíne karate agility dievčat – 5 rokov, kde sa na 1. mieste umiestnili Linda Klempová a Laura Klempová.

Súťaž pokračovala disciplínou kata, kde svoje skúsenosti opäť predviedli najmenší Centralisti. V kategórii kata dievčatá 5 rokov sa vo finále stretli sestry Klempové, kde si nakoniec striebornú medailu domov odniesla Laura Klempová a víťazkou kategórie sa stala Linda Klempová.

Menej šťastia mala Daniela Hocková v kategórii kumite mladšie žiačky + 37 kg, keď sa jej v boji o tretie miesto nepodarilo zdolať svoju súperku.

Central karate klub Poprad si po úspešnom víkende domov odniesol celkovo 15 medailí (7 – 2 – 6).

Úspešný víkend pre popradských karatistov
22
Galéria
Foto: CKK Poprad
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM