Anton Hrachovský Hokej

Útočník HC Nové Zámky Marek Dubec: Konečne je to tu!

V Nových Zámkoch začne už svoju piatu sezónu. Marek Dubec verí, že tím prinesie fanúšikom mnoho dôvodov na radosť.

Ilustračný obrázok k článku Útočník HC Nové Zámky Marek Dubec: Konečne je to tu!
Zdroj: TASR

Hlavný tréner Štefan Mikeš s asistentmi Ivanom Černým a Františkom Kučerom privítali v pondelok 24. júla celkovo 34 hráčov. Na zraze sa hlásil aj fanúšikom dobre známy útočník Marek Dubec (na snímke vpravo), pre ktorého to bude nasledujúca sezóna už piatou v novozámockom drese. Hráči zatiaľ budú trénvať na suchu, na ľad dostanú až začiatkom augusta a prvý prípravný duel ich čaká 10. augusta doma proti FTC Budapešť.

Konečne s tímom

Dubec, podobne, ako zvyšok tímu, absolvoval individuálnu letnú prípravu. I on sa už teší na spoločnú prípravu a hlavne na nový tipsportligový ročník. „Určite sme sa všetci na tento deň tešili. Už to bolo dlho, aj tá príprava na suchu. Som rád, že je to už tu,“ povedal miláčik domácich tribún.

Novozámocký divák si bude musieť zvyknúť na výrazne ´prekopaný´ káder, veď z minulosezónneho kádra ostalo v tíme minimum hráčov. Medzi novými tvárami je i množstvo mladíkov, ktorí zabojujú o svoju šancu presadiť sa. „Kabína je plná, plno mladých chalanov, tak uvidíme. Dúfam, že sezóna bude zas o niečo lepšia, a že novozámockým fanúšikom spravíme radosť,“ povedal 35-ročný útočník, ktorého v roku 2001 draftovalo Buffalo Sabres.

„Tréner ostal z minulého roka. A ako prišiel v závere minulej sezóny, tak už bolo vidieť, že sa to o dosť zlepšilo. Myslím, že tréner si v lete vybral hráčov podľa toho, akú hru chce produkovať. Takže možno aj preto sme teraz začali skorej. Dva týždne budeme ´na suchu´, hráči sa spoznajú a celý august sa bude pracovať na tom, aby sa vytvoril najsilnejší a najlepší možný tím,“ vidí veci optimisticky Dubec.

Šancu dostane každý

V kádri Novozámčanov zatiaľ figuruje až 14 zahraničných hráčov, napriek tomu nebude podľa Dubeca problém dorozumieť sa. „Zatiaľ sme spolu sedeli len chvíľku, ale určite bude v kabíne prevládať angličtina, keďže je tu fakt veľa zahraničných chalanov. Ale taký je trend všade vo svete. Ide hlavne o to, aby sme vytvorili dobrú partiu a to je na nás v kabíne.“

Najbližšie dva týždne strávia Novozámčania prípravou na suchu. Na ľad by mali vykorčuľovať okolo 3.-4.augusta. „Určite dostaneme tieto dva týždne do tela, tréneri si nás budú chcieť otestovať a preveriť, ako sme pripravení, poprípade doplniť straty, aby sme boli dobre pripravení na ľad,“ je si vedomý ťažkej zaberačky v najbližších dňoch Dubec.

„Myslím si, že každý má rovnakú šancu. Myslím, že u trénera ju dostane každý. On v tomto nerobí rozdiely. Rozhodovať bude kvalita. Takže myslím, že bude jedno, či má chalan 18 alebo 35 rokov. Každý ukáže na ľade to, čo vie a tréneri si budú vyberať,“ uzavrel útočník, ktorý sa v ročníku 2003/2004 stal majstrom českej extraligy s tímom HC Vsetín.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM