Monika Vengrínová Rôzne

Už budúci rok môže vzniknúť nová možnosť na letný relax: Kežmarok chce po vyše 10-tich rokoch oživiť kúpalisko!

Po viac ako desiatich rokoch sa mesto Kežmarok rozhodlo sprevádzkovať letné kúpalisko v areáli na ulici Biela voda, a to už v priebehu najbližšieho roka. Z čoho bude rekonštrukcia zrealizovaná a čo všetko je potrebné urobiť?

Ilustračný obrázok k článku Už budúci rok môže vzniknúť nová možnosť na letný relax: Kežmarok chce po vyše 10-tich rokoch oživiť kúpalisko!
Zdroj: TASR

„V blízkom okolí Kežmarku sú síce dva akvaparky, ale pre občanov mesta a priľahlých obcí by sme chceli urobiť mestské, nízkonákladové kúpalisko. Areál, ktorý by sme chceli oživiť je na to ako stvorený,“ vysvetlil dôvod rozhodnutia oživenia kúpaliska primátor mesta Kežmarok Ján Ferenčák.

V súčasnosti je kúpalisko nefunkčné, rozvody sú demontované, preto bude mesto musieť vyriešiť nové napojenie na prívod vody na kanalizáciu. V areáli tiež budú uskutočnené terénne úpravy, úpravy povrchov bazénov, obnova celého zázemia kúpaliska vrátane toaliet a šatní. Areál bude musieť takisto spĺňať všetky hygienické, bezpečnostné a technické normy.

Štúdia, vyčlenenie prostriedkov, vysúťaženie dodávateľa…

Mesto v súčasnosti zverejnilo súťaž na štúdiu budúceho kúpaliska. „V ďalšom kroku bude potrebné pripraviť projektovú dokumentáciu, vyčleniť prostriedky v rozpočte mesta na budúci rok, vysúťažiť dodávateľa a nakoniec začať s prácami v areáli,“ vysvetlil primátor.

Štúdie s vizualizáciou v elektronickej podobe je na Mestský úrad v Kežmarku potrebné doručiť do 31.októbra. Ich súčasťou by mala byť úprava existujúceho betónového bazéna pre plavcov a neplavcov, detský bazén, administratívne a sociálne zázemie zamestnancov, pokladňa, sociálne zázemie pre návštevníkov, šatne, bufety, športové plochy s vybavením pre deti aj dospelých, plochy statickej dopravy, či napríklad ozelenenie a oplotenie areálu a iné.

Otvorené by mohlo byť v júni 2016

Koľko bude rekonštrukcia kúpaliska stáť, mesto zatiaľ odhadnúť nevie. „Presnejšie čísla dostaneme až po dodaní hotového projektu a jeho rozpočtu, definitívnu čiastku budeme poznať až po ukončení verejného obstarávania na dodávateľa,“ uviedol Ferenčák.

Ako ďalej dodal, nakoľko sa v blízkej dobe pravdepodobne nepripravujú vhodné výzvy v rámci eurofondov a nie sú známe ani informácie o podpore ministerstiev podobných projektov, mesto bude tento projekt financovať z vlastných zdrojov. Ak sa všetko podarí, mesto by kúpalisko chcelo otvoriť v polovici júna budúceho roka.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM