Ľubomír Hudačko Regióny Zo Slovenska

Už sa nám hompáľajú nad hlavami: V Prešove začali inštalovať vianočnú výzdobu, FOTO

Je to jasný znak toho, aké obdobie sa blíži. V Prešove to už začína žiť duchom najkrajších sviatkov roka. V centre mesta začali inštalovať vianočnú výzdobu.

Ilustračný obrázok k článku Už sa nám hompáľajú nad hlavami: V Prešove začali inštalovať vianočnú výzdobu, FOTO
10
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Najkrajšie sviatky roka sa už pomaly, ale isto blížia. A na vianočné obdobie sa už začalo chystať aj naše mesto. Dôkazom toho je i vianočná výzdoba, ktorú už začali inštalovať pozdĺž Hlavnej ulice.

Na rad prídu aj ďalšie ozdoby, ale ako prvé sa nám nad hlavami už hompáľajú srdcia, zvonce či šišky. Na stĺpoch už vidno i stovky malých žiaroviek, takisto typické pre naše mesto. To všetko si môžete pozrieť zachytené v našej priloženej fotogalérii. V závere mesiaca potom odštartujú v našom meste aj obľúbené vianočné trhy. Rok 2017 je navyše pre Prešov významný, pretože postupne sa každý mesiac oslavuje 770. výročie prvej písomnej zmienky o ňom.

A práve dnešný deň, teda 7. november, je tým dňom, v ktorom sa v roku 1247 v listine prvýkrát spomína Epuries. Naše mesto bolo vtedy historicky prvýkrát písomne doložené a tento dátum tak patrí patrí medzi pamätné dni Prešova.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Toto je jasný znak prichádzajúcich Vianoc: Veď sledujte tie FOTKY z Prešova...
10
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM