Hokej

Uzatvorený zimný štadión v Humennom: Primátorka Vaľová reaguje, radnica ukázala jeho stav aj na VIDEU!

Zimný štadión v Humennom je uzatvorený. Dôvodom je poškodenie strechy na jeho západnej strane. Do problémov sa tak dostal i miestny hokejový klub. Vedenia mesta reaguje. Ako došlo k poškodeniu? Aké kroky plánuje podniknúť?

Ilustračný obrázok k článku Uzatvorený zimný štadión v Humennom: Primátorka Vaľová reaguje, radnica ukázala jeho stav aj na VIDEU!
Zdroj: Dnes24.sk

Silný vietor a dážď poškodili strechu zimného štadióna v Humennom, uvádza humenská radnica na svojom webe s tým, že Mestský úrad z bezpečnostných dôvodov nariadil zatvorenie štadióna a opatrenie bude mať dopad aj na hokejové zápasy. Čo už avizoval aj hokejový klub.

Ako uvádza vedenie mesta ďalej, podľa predbežných zistení ide o rozsiahle poruchy a praskliny na obvode jednej strane strechy, ktorá vznikla únavou materiálu dvadsaťročnej stavby. Poškodené je aj elektrické vedenie. V spolupráci s požiarnikmi pripravuje radnica prekrytie strešnej krytiny.

Mesto chce dať tiež čím skôr vypracovať projektovú dokumentáciu na opravu strechy. Jej súčasťou má byť aj projektantom odhadovaný rozpočet. „Keď bude jasné, aké opravy treba vykonať a čo to bude stáť, sme pripravení bezodkladne hľadať finančné prostriedky. Keďže budova je poistená, okamžite sme nahlásili aj poistnú udalosť. Aj keď nás uzatvorenie štadióna nesmierne mrzí, na prvom mieste je bezpečnosť verejnosti. Okamžite podnikáme potrebné kroky k čo najskoršiemu opätovnému otvoreniu štadióna.“ uviedla primátorka mesta Jana Vaľová na margo tejto situácie.

Ako uvádza mesto v závere svojej tlačovej správy, na zimnom štadióne je potrebné opraviť strechu, sedadlá v hľadisku, elektroinštalácie a vykonať všetky súvisiace odborné skúšky a prehliadky.

Môže vás zaujímať:

MHK Humenné informuje o obrovskom probléme: Situácia je vážna, hrozí nám predčasný koniec v sezóne!

titulné foto: ilustračné

Videozáznam radnice zo zimného štadióna:

Poškodený zimný štadión v Humennom
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM