Tlačové správy

Užite si relax a romantiku v Rajeckých Tepliciach

Hoci Slovensko nemá more, teda ak nerátame Zemplínsku šíravu, nájdete tu desiatky skvelých miest na dovolenku. Mnoho európskych krajín by nám mohlo závidieť naše termálne a liečebné pramene.

Ilustračný obrázok k článku Užite si relax a romantiku v Rajeckých Tepliciach
Zdroj: TASR

Našťastie nezávidia a chodia si ich užívať sem ku nám, na Slovensko. Jedným z najobľúbenejších sú kúpele Rajecké Teplice. Čo nájdete v tomto magickom kúpeľnom mestečku neďaleko od Žiliny?

Rajecké Teplice – centrum oddychu

O tom, že Rajecké Teplice majú bohatú kúpeľnú históriu svedčí fakt, že v roku 1610 tu dal gróf Juraj Thurzo vybudovať prvý kúpeľný dom. Takže, keď niekde o Rajeckých Tepliciach budete čítať, že majú bohaté skúsenosti v tejto oblasti, bude to prvýkrát, čo tomu môžete bezhranične veriť. Čím je výnimočné toto mestečko okrem svojich prameňov? Je obkolesené krásnou prírodou Súľovských vrchov, Malej Fatry a Strážovskej hornatiny. A okrem toho tu nájdete jeden z najobľúbenejších kúpeľných domov na Slovensku – Aphrodite, ktorý je postavený celý v antickom štýle. Budete si pripadať ako v starovekom Grécku.

Víkendový pobyt v Rajeckých Tepliciach

Vybrali ste si romantický víkendový pobyt v tomto mestečku? Okrem toho, že magická atmosféra tohto malého mesta bude na vás pôsobiť priam upokojujúco, nájdete tu aj liečebné procedúry, ktoré vám pomôžu s problémami pohybového ústrojenstva, pomôžu vám zlepšiť dýchanie alebo s chorobami z povolania. Pri návšteve Rajeckých Teplíc spojíte príjemné s užitočným. Vonkajšie bazény, príjemné a liečivé procedúry, prechádzky po okolitej prírode. Skôr by sa to malo volať Relaxké Teplice.

Pozor na ostré slnko

Hoci tu nie ste pri mori, slnko tu dokáže tiež pekne podkúriť pod kotlom. Nezabudnite sa preto natierať opaľovacím krémom, nosiť slnečné okuliare a používať EOS balzam na pery. Bolo by predsa nepríjemné prísť o skvelé masáže len kvôli spálenej pokožke. Buďte opatrný a vychutnajte si každú možnosť relaxu, ktorú vám Rajecké Teplice ponúkajú.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM