Rôzne

Užitočný projekt od Cyklokoalície. Presťahovať sa môžete aj na bicykli

Potrebujete presťahovať nábytok a nemáte auto? Využite originálny projekt občianskeho združenia Cyklokoalícia a požičajte si jeden z nákladných bicyklov.

Ilustračný obrázok k článku Užitočný projekt od Cyklokoalície. Presťahovať sa môžete aj na bicykli
4
Galéria
Zdroj: pixabay.com

Občianske združenie Cyklokoalícia, ktoré podporuje rozvoj mestskej cyklistiky, sa aj v novom roku bude snažiť rozbicyklovať Bratislavu.

Plánované cyklotrasy

Mesto v roku 2017 zvýšilo finančné prostriedky na cyklodopravu. „Veríme, že bude konečne dokončený tzv. historický okruh okolo centra. Jednou z priorít je Košická ulica, kde je v okolí naplánovaných veľa nových developerských projektov. Rozpočet počíta aj s realizáciou cyklotrasy Alstrova – Pekná cesta a Rožňavská v úseku Tomášikova,“ povedal predseda OZ Cyklokoalícia Dan Kollár, podľa ktorého je to však za celý rok dosť málo.

Dôležitou témou pre OZ je aj podoba cyklotrasy na Dunajskej promenáde. Ich cieľom je atraktívna promenáda, ktorá bude bezpečná pre chodcov a zároveň bude plniť dopravnú funkciu. Na promenáde však zatiaľ chýba značenie.

„Znepokojuje nás súčasný stav, keďže od rekonštrukcie, ktorá mala byť ukončená 30. 6. 2016, investor aj napriek našim urgenciám stále nevyznačil vodorovné dopravné značenie. Mesto sa k problému stále stavia veľmi pasívne,“ dodáva Kollár.

Požičovňa nákladných bicyklov

Cyklokoalícia plánuje v tomto roku naplno spustiť projekt požičovne nákladných bicyklov – tzv. cargo bicykle. „Ľudia by tak nemuseli používať auto ani na sťahovanie nábytku, prípadne si mohli vyskúšať, aké je to zobrať dieťa do škôlky na bicykli,“ prezrádza Kollár.

Novinkou v oblasti cyklodopravy by mal byť projekt mestského bikesharingu, ktorý avizoval aj primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal. "Projekt budeme pozorne sledovať a mestu ponúkneme skúsenosti a dáta z nášho komunitného bikesharingu White Bikes uviedol predseda Cyklokoalície.

Ilustračný obrázok

Nákladné bicykle
4
Galéria
Zdroj: Cyklokoalícia
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM