Webnoviny - Svet

V 1. kole kvalifikácie na Roland Garros Lacko s Dancevicom

WEBNOVINY.SK

Lukáš LackoFoto: SITA/AP PARÍŽ 16. mája (WEBNOVINY) – V trojkolovej kvalifikácii o postup do hlavnej súťaže dvojhry na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži (22. mája – 5. júna, celková dotácia 17 520 000 eur, antuka vonku) sa predstavia štyria slovenskí tenisti. Z oprávnených hráčov zo SR chýbajú Karol Beck, ktorý tento týždeň dal prednosť challengeru ATP na tvrdom povrchu v talianskej Cremone, a Martin Kližan pre pondelňajšie vyvrtnutie pravého členka, o ktorom informoval agentúru SITA.

Lukáš Lacko nasadený ako pätnásty si v 1. kole kvalifikácie medzinárodných otvorených majstrovstiev Francúzska zmeria sily s Kanaďanom Frankom Dancevicom, Andrej Martin bude hrať so Španielom Javierom Martím, Ivo Klec sa stretne s Juhoafričanom Rikom De Voestom a Marek Semjan vyzve Chorváta Franka Škugora. Rozhodol o tom pondelňajší žreb. Eliminačné boje sa začnú v utorok a potrvajú do piatka, keď je na programe aj žreb hlavnej singlovej súťaže.

Žreb kvalifikácie dvojhry žien sa uskutoční v utorok. Zo Sloveniek bude zaujímať Zuzana a Kristínu Kučové a Lenku Juríkovú. Právo štartu priamo v hlavnej súťaži na základe svojho postavenia vo svetovom rebríčku WTA majú Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová a Magdaléna Rybáriková.

Dvojhra mužov – kvalifikácia – 1. kolo – výsledok žrebu súperov Slovákov:

Lukáš Lacko (SR-15) – Frank Dancevic (Kan.) Andrej Martin (SR) – Javier Martí (Šp.) Ivo Klec (SR) – Rik De Voest (JAR) Marek Semjan (SR) – Franko Škugor (Chor.)

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM