Martin Sýkora Regióny

V Bachledovej doline deti pátrajú s kompasom v ruke: Hľadajú elixír života

Atraktívne prostredie so zaujímavou zápletkou. Takto chcú prilákať deti a ich rodičov v Bachledovej doline, kde pre mládež vymysleli dobrodružnú aktivitu.

Ilustračný obrázok k článku V Bachledovej doline deti pátrajú s kompasom v ruke: Hľadajú elixír života
Zdroj: Dnes24.sk

Oblastná organizácia cestovného ruchu Tatry – Spiš – Pieniny otvorila v Bachledovej doline v obci Ždiar v okrese Poprad novú rodinnú atrakciu, ktorou je pátračská hra. Deti v nej podľa kompasu alebo GPS súradníc hľadajú indície na desiatich lesných stanoviskách.

Elixír je ukrytý v lese

„Nájdené indície zapisujú do tajničky, ktorej rozlúštením odhalia základnú indíciu elixíru života hôrneho muža Gorgyho. Ten za svoj vek 300 rokov vďačí špeciálnemu nápoju, ktorý si sám pripravuje a pravidelne pije. Po rokoch sa rozhodol podeliť o tajomstvo elixíru života s ľuďmi, no indície na jeho odhalenie ukryl u obyvateľov lesa,“ opísala hlavnú myšlienku hry Martina Múdra. Úlohou detí je nájsť miesta, kde sa tieto indície nachádzajú a pomocou nich rozlúštiť tajničku.

PREČÍTAJTE SI AJ: Peter Michalák zo Ždiaru sa stará o múzeum. Splnil sa mu sen

GPS súradnice alebo kompas

„Cieľom je odlákať deti od hier v mobilných telefónoch a počítačoch a prilákať ich do lesa. Vzbudiť v nich záujem objavovať, pohybovať sa v prírode a rozlúštiť záhadu. Zároveň ich zábavnou formou učiť o živote v lese, zvieratách a rastlinách v ňom. Okrem navádzania podľa GPS súradníc sa môžu rodiny vrátiť k staršej forme a hľadať stanovištia podľa kompasu,“ priblížila Múdra. Atrakcia sa nachádza na hrebeni Spišskej Magury so začiatkom pri bufete pod lanovkou. Je voľne prístupná počas celého roka. Herný plán k nej návštevníci nájdu v informačnom centre v Bachledovej doline.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM