Anton Hrachovský Zo Slovenska

V Bratislave sa bude konať ďalší protikorupčný pochod: Stoja za ním opäť študenti

Tretí protikorupčný pochod študentov ulicami hlavného mesta sa bude konať už čoskoro.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave sa bude konať ďalší protikorupčný pochod: Stoja za ním opäť študenti
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

V poradí už tretí veľký protikorupčný pochod sa uskutoční v pondelok (25. 9.) poobede v Bratislave. Trasa má viesť od Hviezdoslavovho námestia cez Jesenského, Štúrovu ulicu až na Námestie SNP.

Študentské požiadavky a pozvanie Fica

Študenti organizujúci pochod majú podobné požiadavky ako na predchádzajúcich dvoch pochodoch. Žiadajú vyšetrenie káuz „Bašternák“ a „Gorila“, odvolanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD), prezidenta Policajného zboru SR Tibora Gašpara, odstúpenie špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Začali aj s protikorupčnou petíciou, pod ktorú vyzbierali desaťtisíce podpisov.

Organizátori na pochod pozvali aj premiéra Roberta Fica (Smer-SD), aby tam prišiel vysvetliť svoje kroky a to, že nereaguje na ich požiadavky. „Ak Robert Fico myslí boj s korupciou naozaj vážne, mal by v prvom rade spraviť všetko preto, aby obnovil dôveru občanov v už existujúce štátne inštitúcie, ktoré preukázateľne zlyhávajú v boji proti korupcii,“ poukázali.

Dopravné obmedzenia kvôli pochodu

Vodiči musia pre pochod počítať s dopravnými obmedzeniami. Tie sa miestami dotknú aj verejnej mestskej hromadnej dopravy, upozornila polícia. Od 17.00 do 18.00 h bude vylúčená cestná premávka na uliciach Jesenského, Gorkého a Štúrovej a tiež na Kamennom námestí. Následne asi do 20.00 h bude doprava zastavená aj na Námestí SNP. Na uvedených komunikáciách nebudú premávať ani prostriedky MHD. Okrem pochodu v Bratislave sa Slováci žijúci v Prahe zídu v ten istý deň pred budovou slovenského veľvyslanectva.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM