Jakub Forgács Regióny Kultúra

V centre Bystrice pribúda vianočná výzdoba. Prvé INFO o novinkách a stromčeku

Vianoce sa už blížia. V Bystrici to už začína žiť duchom najkrajších sviatkov roka. Na akú výzdobu sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku V centre Bystrice pribúda vianočná výzdoba. Prvé INFO o novinkách a stromčeku
7
Galéria

Centrum Bystrice začína dýchať vianočnou atmosférou. Mnohých zaujíma, aký stromček bude tento rok stáť na námestí. „Na Námestí SNP bude osadený 17-metrový smrek obyčajný. S jeho inštaláciou sa počíta predbežne v piatok, 24. novembra. Vyrúbaný bude zo súkromnej záhrady Pod Banošom,“ uviedla pre spravodajský portál Bystrica 24 hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

S montážou vianočnej výzdoby sa začalo už 6. novembra. Ukončená bude do 5. decembra, následne na Mikuláša sa rozsvieti aj s vianočným stromčekom. S demontážou výzdoby počítame po 12. januári 2018," povedal Jozef Gelien z Oddelenia údržby miestnych komunikácií a inžinierskych si­etí.

Na Námestí SNP a Námestí Štefana Moysesa to bude podľa slov Geliena výzdoba, ktorú vlani použili po prvý raz. Na Námestí SNP ju tvoria 3D vianočné stromčeky s denným efektom osadené na stĺpoch verejného osvetlenia a snehové vločky na Námestí Štefana Moysesa.

„Ďalej sú to svetelné reťaze na stromových alejach oboch námestí, svetelné reťaze a 3D gule na hlavnom vianočnom stromčeku, 3D lesné zvieratká…). Kométy z pôvodnej výzdoby budú inštalované na Dolnej a v Kapitulskej ulici,“ vymenoval.

Tešiť sa môžete aj na novinky. „Na vianočnom strome bude viac vianočných gúľ, opotrebovaného anjela z fontány nahradia svetelné prúty znázorňujúce zamrznutú vodu vytryskujúcu z fontány,“ dodal Gelien so slovami, že všetko ostatné ostáva tak, ako v minulom roku.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj zábery z minuloročných Vianoc v Bystrici!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Krása Vianoc v Bystrici zachytená vo videu z centra
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM