Barbara Dallosová Regióny

V dedinke pri Žiari nemajú školu ani škôlku: Mamičky so starostkou dali hlavy dokopy a vymysleli to!

Neveľká dedinka nemá základnú ani materskú školu, miesto, kde by sa mamičky z ratolesťami mohli stretávať im ale nechýba. Stačila ochota a dobrý nápad.

Ilustračný obrázok k článku V dedinke pri Žiari nemajú školu ani škôlku: Mamičky so starostkou dali hlavy dokopy a vymysleli to!
Zdroj: TASR

V Dolnej Trnávke v okrese Žiar nad Hronom sa rozhodli vyjsť v ústrety mamičkám s deťmi a na obecnom úrade im zriadili detský kútik.

,,Riešili sme to vlastne ako nutnosť. V obci nemáme ani materskú, ani základnú školu a mamičkám chýbal priestor, kde by sa spoločne mohli stretávať," uviedla starostka Katarína Lajčiaková s tým, že samotná myšlienka prišla práve od mamičiek.

Na obecnom úrade im tak vyčlenili miestnosť, v ktorej sa tiež nachádza málo využívaná knižnica. Miestni rodičia si ju svojpomocne zariadili. ,,Trochu prispela aj obec, ale väčšinou je to všetko spravené svojpomocne vďaka rodičom a starým rodičom," dodala Lajčiaková.

Mamy s deťmi sa tam tak podľa jej slov môžu stretnúť, zároveň sa o priestor aj starajú, upratujú ho. Vymýšľajú deťom rôzne aktivity, v rámci ktorých napríklad vyrábali jesenné dekorácie. Tiež chcú v budúcnosti pripraviť športové podujatia.

,,Kútik je určený pre rodičov s deťmi, teda na hranie pod dozorom rodičov," dodala starostka s tým, že otvorený bude v čase otváracích hodín obecného úradu.

Môže vás zaujímať:

Výzdoba, aká sa len tak nevidí: V Dolnej Trnávke majú tekvicového baču i mimoňov:) FOTO

Parádny nápad, ktorý sa v obci stal tradíciou: Bylinky zo záhradky si obyvatelia môžu prísť natrhať zadarmo! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM