Zlatica Gregorová Správy

V Dlhej nad Váhom vznikne centrum: Bude mať vlastnú budovu

Sociálne centrá v obciach a mestách sú v obľube. Okrem toho majú mnohoraké využitie.

Ilustračný obrázok k článku V Dlhej nad Váhom vznikne centrum: Bude mať vlastnú budovu
Foto: Zlatica Gregorová

Tieto zariadenia socializujú, teda umožňujú schádzať sa ľuďom podobného veku a môcť sa porozprávať, či vyplniť svoj voľný čas a možno i nadviazať nové priateľstvá. Takéto centrum práve vzniká v jednej neďalekej obci.

Kúpili budovu

Dlhá nad Váhom práve v týchto dňoch zverejnila výzvu. Zapojiť sa do nej môžu firmy, ktoré by vykonali plánované stavebné práce. Ako sa nám podarilo zistiť, obec kvôli centru odkúpila objekt a práve ten bude po rekonštrukcii slúžiť ako Sociálne centrum. Kompetentní sa totiž zapojili do programu Základné služby a obnova dedín vo vidieckych oblastiach, podopatrenie č.: 7.4 – podpora na investície do vytvárania, zlepšovania alebo rozširovania miestnych základných služieb pre vidiecke obyvateľstvo vrátane voľného času a kultúry a súvisiacej infraštruktúry.

Stavebné práce budú zahŕňať búracie aj omietacie práce aj montáže tepelných izolácií, či uloženie novej strešnej krytiny. „Objekt sa zateplí minerálnou vlnou hrúbky 150 mm, vymení sa strecha vrátane nosnej konštrukcie a zhotoví sa nový podhľad. Vymenia sa nové zvody na fasáde, odstráni železobetónová strieška nad vstupom a nahradí sa typovým riešením (z dôvodu eliminácie tepelných mostov),“ uvádza sa v dokumentácii.

Rekonštrukcia budovy bude financovaná prostredníctvom dotácií z európskych fondov. Predpokladaná suma zákazky je 52 322,19 € bez DPH. V prípade, že o ňu chcete zabojovať, svoju ponuku adresujte najneskôr do 20. novembra 2017.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM