Prokop Slováček Krimi

Pri Hlohovci policajti strieľali na auto. Padlo 32 výstrelov, dve ženy sú v nemocnici

Dve zo štyroch žien v aute sú hospitalizované v nemocnici. Auto odmietalo zastaviť, dokonca útočilo na policajtov, pri naháňačke padlo 32 výstrelov.

Ilustračný obrázok k článku Pri Hlohovci policajti strieľali na auto. Padlo 32 výstrelov, dve ženy sú v nemocnici
Zdroj: TASR

Policajná hliadka spozorovala v utorok skoro ráno o 01.10 h na Saleziánskej ulici v Trnave auto Fiat Brava, ktoré jazdilo podozrivým spôsobom a prudko zrýchľovalo. Policajti sa ho pokúšali zastaviť, no vodič na výzvy nereagoval.

Naháňačka ako z filmu

Keď auto spomalilo a policajti chceli vykonať kontrolu, vodič sa v aute zamkol, zatvoril okná a prudko vyrazil proti policajtovi, ktorý musel uskočiť, aby ho nezrazil. Auto sa potom pustilo do naháňačky s policajtmi.

„Pri obci Trakovice boli po výzvach polície na zastavenie použité ďalšie varovné výstrely a výstrely smerujúce do zadnej pneumatiky auta. Vodič však naďalej unikal a za blokovania a prenasledovania policajtmi vošiel do obce Madunice,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

PREČÍTAJTE SI AJ: Pri dramatickej naháňačke padlo až 32 výstrelov!

V aute boli samé ženy

Podobná scéna sa opakovala, auto sa zastavilo a keď prišli k nemu policajti, rozbehlo sa proti nim. Opäť použili varovné výstrely do vzduchu a streľbu na zadné pneumatiky. To už auto zastavilo a policajti vytiahli vodiča von. Až vtedy vyšlo najavo, že ide o ženu, ktorá mala krátky účes a z výzoru počas prenasledovania v tme usudzovali, že ide o muža. "V aute sa okrem nej nachádzali ďalšie tri mladé ženy, čo tiež počas nočného prenasledovania nebolo vidieť,“ povedala Kredatusová.

Policajná hovorkyňa uviedla, že vodička (21 rokov) z Hlohovca-Šulekova, nie je držiteľkou vodičského oprávnenia. Pri zákroku utrpela strelné poranenie hrudníka a ucha. Je hospitalizovaná v Trnave. Iba 16-ročná Trnavčanka utrpela strelné poranenie ramena a je v nemocnici v Bratislave. 19-ročná spolujazdkyňa z Majcichova a 17-ročná z Trnavy neboli zranené.

Podľa polície pri následnej prehliadke vozidla kriminalistický technik zaistil stopy po omamných látkach a existuje podozrenie, že vodička bola pod ich vplyvom. Použitie donucovacích prostriedkov bolo vyhodnotené ako zákonné. Muži zákona podľa polície použili 19 varovných výstrelov do vzduchu a 13 výstrelov na auto.

Zákrok vyhodnocujú

„Na aute Fiat Brava bolo použité evidenčné číslo, ktoré je pridelené úplne inému vozidlu. V týchto chvíľach prebieha vyhodnocovanie služobného zákroku, vedením KR PZ v Trnave bola nariadená kontrola. Súbežne prebieha aj prešetrovanie inšpekčnou službou MV SR. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre útok na verejného činiteľa,“ dodala Kredatusová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM