Peter Klimant Kultúra

V Košiciach vyhlásili zaujímavú fotosúťaž: Hľadá sa najlepšia snímka zo Zemplína

Klub Zemplínčanov v Košiciach vyhlásil zaujímavú fotosúťaž. So snímkami zobrazujúcimi krásy, život či históriu Zemplína, sa môžu zapojiť do vyhlásenej súťaže všetci priaznivci fotografovania bez ohľadu na ich vek.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach vyhlásili zaujímavú fotosúťaž: Hľadá sa najlepšia snímka zo Zemplína
Zdroj: TASR

Každý záujemca by mal zaslať na adresu organizátora súťaže: Klub Zemplínčanov v Košiciach, Vihorlatská 37, 040 01 Košice, maximálne dve fotografie za každú z troch súťažných kategórií, a to na nosičoch CD, prípadne DVD. Fotografie možno odoslať aj prostredníctvom emailu na adresu – tkacmi@centrum.sk.

Zaslané snímky majú mať minimálne rozlíšenie 1024×1536 pixelov, a je potrebné uviesť ich názov, do ktorej kategórie patria, ako i to, kto je autorom fotografií. „Do súťaže budú zaradené fotografie farebné, čiernobiele a sépiovej farby, bez akýchkoľvek ďalších technických úprav počítačom – fotomontáží,“ uviedol prezident klubu Zemplínčanov v Košiciach Michal Tkáč.

Súťažné snímky za kategórie: Krásy Zemplína, Život na Zemplíne a Foto zo Zemplína z najstaršieho obdobia, je potrebné zaslať organizátorovi súťaže do 10. mája 2015.

Fotografie neskôr vyhodnotí odborná komisia. Najlepších 30 až 40 snímok sprístupnia verejnosti v košickom Spoločenskom pavilóne 23. mája budúceho roka pred konaním 20. Zemplínskeho majálesu. Výstava môže mať následne po dohode Klubu s ďalšími mestami a obcami aj putovný charakter.

Autorov troch najlepších fotografií vo všetkých kategóriách odmenia vecnými cenami. Súčasťou podmienok súťaže je súhlas autorov snímok s ich použitím pri výstavách či tlači publikácií o Zemplíne, ktoré bude zastrešovať spomenutý Klub.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM