Webnoviny - Svet

V košickej Steel Arene nová kocka aj ozvučenie

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/Ivan Fleischer KOŠICE 10. augusta (WEBNOVINY) – Košická Steel Arena, ktorá je domovským stánkom hokejistov majstrovských HC Košice a v máji 2011 bude hostiť majstrovstvá sveta, dostáva nový šat. Po prvý raz ho budú môcť návštevníci obdivovať od 23. do 26. augusta 2010 počas 3. ročníka medzinárodného hokejového turnaja Cassovia Hockey Cupu, ktorý bude súčasne aj 63. ročníkom Tatranského pohára.

Divákov určite najviac zaujme nová informačná kocka Colosseo. Hlavné obrazovky majú priemer 4,6 metra a rozlíšenie 8 pixelov. Pomocné obrazovky majú priemer 0,7 metra. Vrchnú a spodnú stranu kocky lemuje prstenec s 10-pixelovým rozlíšením. „Verím, že všetci návštevníci budú spokojní, lebo s možnosťami starej kocky sme spokojní neboli,“ skonštatoval generálny manažér Steel Areny Igor Havrila. Novinkou sú aj 66-metrové informačné pásy na západnej aj východnej strane s 10-pixelovým rozlíšením. Dve obrazovky zo starej kocky budú použité v tréningovej hale, ďalšie dve boli umiestnené na stenách za bránkami v Steel Arene.

Modernizácia sa dotkla aj ozvučenia. „Kritika týkajúca sa ozvučenia bola oprávnená, od novembra 2009 sme sa zaoberali tým, ako situáciu vyriešiť. Stavili sme na najmodernejšiu audio technológiu. V hale sú nové reproduktory, podstatne ľahšie ako staré. Ich výmenou sme strop arény odľahčili o 3,5 tony,“ poznamenal I. Havrila a pokračoval: „Keďže v aréne dominuje oceľ a železo, zvuk rezonuje. Preto zadné steny v týchto dňoch pokrývame izoláciou, ktorá by mala kvalite zvuku pomôcť, a do konca roka plánujeme časť stropu pokryť špeciálnymi vankúšmi.“

V aréne sa momentálne finišuje s úpravami šatní. Podľa slov generálneho manažéra haly sa štyri z nich doposiaľ na hokej vôbec nevyužívali. V súvislosti s blížiacimi sa hokejovými MS 2011 prešli všetky šatne v Steel Arene úpravami. Podľa Havrilu budú štýlové a na rozdiel od predchádzajúcich šampionátov aj priestranné.

V plnom prúde sú práce na tréningovej hale. „Všetko prebieha podľa harmonogramu. Ukončenie je plánované na december, dva mesiace si nechávame na kolaudáciu a všetky potrebné prevádzkové povolenia. Skúšobnú prevádzku chceme spustiť vo februári 2011. Po svetovom šampionáte sa do tréningovej haly presťahujú všetky mládežnícke kategórie hokejového klubu HC Košice,“ uviedol Havrila. V súčasnosti je už tréningová hala pod strechou a je kompletne opláštená. Pod jej hracou plochou bude 10 šatní a 48 parkovacích miest. Výhľad na jej hraciu plochu bude priamo z reštaurácie Steel Arény, ktorá podobne ako Sieň slávy prešla tiež rekonštrukciou. V reštaurácii pribudla klimatizácia a kazetový strop. Práve v jej priestoroch bude počas MS 2011 v ľadovom hokeji tlačové stredisko.

„V pondelok bolo vydané právoplatné stavebné rozhodnutie na výstavbu parkovacieho domu. No ten spadá pod Správu majetku mesta Košice, ktorá zodpovedá aj za jeho výstavbu,“ dodal generálny manažér Steel Areny Igor Havrila.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM