Slávka Kellová Správy

V Liptovskom Jáne mali neoprávnene čerpať eurofondy: Starosta podal trestné oznámenie

Starosta obce Liptovský Ján podal v piatok na liptovskomikulášskej Okresnej prokuratúre trestné oznámenie vo veci ohovárania. Ešte 5. februára odzneli totiž v Žiline na tlačovej konferencii Občianskeho združenia Proti korupcii, informácie o údajnom neoprávnenom čerpaní eurofondov.

Ilustračný obrázok k článku V Liptovskom Jáne mali neoprávnene čerpať eurofondy: Starosta podal trestné oznámenie
Foto: Slávka Kellová

K neoprávnenému čerpaniu eurofondov malo dôjsť pri rekonštrukcii tunajšieho námestia. „Jednoznačne podporujeme právo na slobodu prejavu a šírenia informácií, ale kategoricky odmietame šírenie nepravdivých, účelovo skreslených a zavádzajúcich informácií. Závažne poškodili dobré meno našej obce aj mňa ako jej štatutára. Podľa môjho názoru naplnili skutkovú podstatu trestného činu,“ zdôraznil starosta obce Juraj Filo.

Predsedníčka OZ Proti korupcii Vanda Tuchyňová v reakcii uviedla, že obec má na podanie trestného oznámenia plné právo, ktoré využila. "Táto kauza pre nás určite nekončí, lebo aj na základe znaleckého posudku existujú veľmi závažné podozrenia, že došlo k podvodnému čerpaniu finančných prostriedkov z fondov EÚ. Vyšetrovateľ nás pravdepodobne vyzve k výpovedi, veľmi rada sa s ním stretnem a predložím mu dôkazy,“ dodala.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM