Správy Zo Slovenska

V Malackách majú nový sociálny taxík s elektrickou plošinou na prevoz s invalidným vozíkom

Dôchodcovia a invalidi v Malackách sa vďaka novému sociálnemu taxíku dostanú k lekárovi oveľa pohodlnejšie.

Ilustračný obrázok k článku V Malackách majú nový sociálny taxík s elektrickou plošinou na prevoz s invalidným vozíkom
Zdroj: malacky.sk

Klienti Mestského centra sociálnych služieb (MsCSS) v Malackách sa tešia z nového sociálneho taxíka. Služba funguje v Malackách už od roku 2009.

Sociálny taxík

Dôchodcovia a invalidi, ktorí využívajú sociálny taxík, majú už niekoľko dní k dispozícii novučičký Peugeot Boxer Minibus so špeciálnym vybavením. Jeho súčasťou sú elektrické výsuvné schodíky a zabudovaná elektrická plošina na prevoz osoby s invalidným vozíkom.

Sociálny taxík je v prevádzke každý pracovný deň od 7:00 do 15:00 hod. „Ročne odvezie priemerne 1 700 klientov, pričom za prvých 9 mesiacov tohto roka (1. január – 30. september) ich bolo 1 384. Náklady na prevádzku sociálneho taxíka predstavujú približne 25 000 eur ročne, z toho 82 percent financuje mestský rozpočet,“ informovala Ingrid Sochorová z Mestského úradu Malacky.

Sociálny taxík je financovaný z dotácie Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny vo výške 23 000 eur. Zvyšok do celkovej ceny auta 35 486 eur zaplatilo mesto.

Ako funguje sociálny taxík

Pred plánovanou jazdou sa objednajte v kancelárii dispečerky osobne na Ulici 1. mája č. 9 alebo telefonicky na čísle 034/772 30 68 minimálne 24 hodín vopred. Objednávky sa prijímajú v pracovné dni v čase od 7:00 do 14:00 hod.

Nezabudnite pritom na žiadosť o poskytovanie prepravnej služby, potvrdenie lekára o zdravotnom stave na účely využívania prepravnej služby, potvrdenie, resp. rozhodnutie z ÚPSVaR o poberaní peňažného príspevku na kompenzáciu zvyšných výdavkov súvisiacich so zabezpečením prevádzky osobného motorového vozidla, resp. o jeho nepriznaní, komplexný posudok ÚPSVaR – fotokópia + preukaz ŤZP – fotokópia (ak sú vydané).

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM