Peter Klimant Správy

V Moravciach sa rokovalo o termíne nových volieb: V ktorom období by sme mali ísť opäť k urnám?

Poslanci spoločne s viceprimátorkou Martou Balážovou zasadali v stredu na mimoriadnom rokovaní mestského parlamentu. Hlavnou témou boli nové primátorské voľby, konkrétne obdobie ich konania.

Ilustračný obrázok k článku V Moravciach sa rokovalo o termíne nových volieb: V ktorom období by sme mali ísť opäť k urnám?
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

V stredu sa v Zlatých Moravciach konalo mimoriadne zasadnutie Mestského parlamentu, ktoré bolo zvolané viceprimátorkou Balážovou pre mimoriadnu situáciu, ktorá v našom meste nastala po tom, čo o svoj primátorský mandát prišla Serafína Ostrihoňová. Hlavnou témou boli nové primátorské voľby.

„Toto zastupiteľstvo bolo zvolané tak na rýchlo, aby pokiaľ by sme to do toho 24. októbra nestihli, tak termín volieb by sa posunul až na jeseň 2016. Ja rešpektujem vôľu občanov, nech si zvolia v čo najkratšom termíne,“ povedala viceprimátorka Marta Balážová.

Doplňujúce voľby sa na Slovensku počas roka z pravidla konávajú v dvoch obdobiach – na jar a na jeseň. Pokiaľ mesto chce stihnúť jarný termín, musí najneskôr do 24. októbra zaslať žiadosť o konaní nových volieb predsedovi Národnej rady Slovenskej republiky prostredníctvom Ministerstva vnútra. Ten následne určí presný termín ich konania.

Ak by sa tento termín nestihol, voľby by sa v Moravciach mohli najbližšie konať až na jeseň roku 2016. Mestské zastupiteľstvo však v stredu prerokovalo situáciu ohľadom nových volieb a zhodlo sa na zaslaní žiadosti do spomínaného termínu. Voľby by sa tak mali konať niekedy na jar budúceho roka. Oficiálne zatiaľ nikto v meste nepotvrdil svoju kandidatúru na post primátora Zlatých Moraviec.

Môže vás zaujímať:

Zlaté Moravce po predčasnom konci primátorky: Dôležité otázky a odpovede na ne!

Marta Balážová oficiálne prevzala všetky právomoci primátora!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM