JAB Regióny

V nemocnici otvorili zrenovované priestory: Nové vylepšenia za niekoľko desiatok tisíc eur!

Nemocnica slávnostne otvorila zrenovovanú ambulanciu všeobecnej a úrazovej chirurgie, ktorá bude slúžiť aj ako gynekologická ambulancia. Renovácia vyšla na desiatky tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku V nemocnici otvorili zrenovované priestory: Nové vylepšenia za niekoľko desiatok tisíc eur!
Zdroj: Dnes24.sk

Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoči slávnostne otvorila nové zrenovované priestory. Ako nás informovala hovorkyňa spoločnosti AGEL Marta Csergeová, zároveň sa v nemocnici zrenovovali aj sociálne zariadenia chirurgického oddelenia, čím sa výrazným spôsobom zvýšil hygienický štandard pre pacientov. Vďaka investícií a renovácií (nemocnicu vyšla renovácia na viac ako 30 tisíc eur a cirkevný zbor Evanjelickej Cirkvi A.V. v Levoči na 10 tisíc eur) sa vytvoril komplex služieb na jednom mieste.

Kvalitný ultrazvuk

V zmodernizovanej ambulancii je umiestnený aj kvalitný ultrazvuk, vďaka ktorému sa už chirurgickí pacienti nebudú musieť na vyšetrenie prevážať sanitkami, čím sa výrazne zvýši komfort pacienta, rýchlosť a operatívnosť vyšetrení na chirurgii. „V rámci kompletnej renovácie ambulancie, boli vymenené elektrické rozvody, svietidlá, zdravotechnika, radiátory, podlaha a tiež budú osadené nové drevené okná. Došlo tiež k úprave kúrenia, kompletnej izolácii, dispozičnej úprave priestorov vďaka čomu sa nám podarilo vytvoriť nové obliekarne pre pacientov,“ vymenoval riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška s tým, že celková renovácia trvala viac ako jeden mesiac.

Poslaním Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča je poskytovať zdravotnú starostlivosť obyvateľom regiónu Spiš i širšieho okolia na úrovni súčasných poznatkov vedy a medicíny. „Po modernizácii ambulancie, bude ultrazvukové vyšetrenie dostupnejšie a samotný prístroj budeme môcť používať aj pri operáciách kŕčových žíl laserovou technikou, kde ho potrebujeme. Takto sa celému chirurgickému tímu uľahčí poskytovanie kvalitnej a rýchlej zdravotnej starostlivosti,“ vysvetlil primár chirurgického oddelenia Alojz Haninec.

Gynekológia 3 dni v týždni

Gynekologická ambulancia, ktorá bude prevádzkovaná v renovovaných priestoroch 3 dni do týždňa, v Levoči zaisťuje pre pacientky komplexné služby v oblasti gynekológie i pôrodníctva, vrátane preventívnych prehliadok, dispenzarizácie chronických ochorení ako aj operácií vykonávaných formou jednodňovej chirurgie. „Doktor Jaroslav Pavlačík poskytuje pacientkam komplexnú gynekologickú a pôrodnícku starostlivosť s využitím najmodernejšej diagnostickej techniky,“ uzavrel riaditeľ nemocnice.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM