Lucia Lauková Regióny

V Nitre spustia projekt požičiavania bicyklov: Zverejnili cenník

Dopravca Arriva Nitra predložil návrh taríf za požičiavanie bicyklov v Nitre. V meste by malo byť k dispozícii 70 bicyklov.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre spustia projekt požičiavania bicyklov: Zverejnili cenník
Zdroj: TASR

Mesto Nitra podpísalo s dopravcom Arriva Nitra, a.s. zmluvu o vzájomnej spolupráci, ktorú mesto zverejnilo na svojom webe. Obe strany sa zaviazali podporiť mobilitu mesta s dôrazom na cyklodopravu a poskytovanie služby zdieľanie bicyklov. Zmluvu uzatvorili na dobu neurčitú.

Podľa zmluvy bude v Nitre k dispozícii na zdieľanie 70 bicyklov a 7 záložných bicyklov na siedmych presne určených stanovištiach so 105 parkovacími miestami pre bicykle. Stanovištia budú na autobusovej stanici, pri internáte Mladosť, pri obchodnom dome Centro Nitra, na Svätoplukovom a Župnom námestí, v Mestskom parku a pri Chrenovskom moste.

Stanice bicyklov

Stanovište na autobusovej stanici bude mať 30 parkovacích miest pre bicykle, v ktorých bude kmeňovo umiestnených 18 bicyklov. ŠD Mladosť bude mať 8 miest pre bicykle, v ktorých bude umiestnených 6 bicyklov. Pri N-centre sa bude nachádzať stanica s 13 miestami pre bicykle s 9 bicyklami. Na Svätoplukovom námestí bude 18 miest s 13 bicyklami. Župné námestie, Chrenoský most a Mestský park budú mať zhodne po 12 parkovacích miestach pre bicykle, v ktorých v každom bude umiestnených 8 bicyklov.

Zhotoviteľom stojísk na zdieľanie bicyklov je nitrianska spoločnosť Megaspol, ktorej mesto za práce zaplatí 33 256,26 eur. Stojiská majú byť hotové do 15. júla.

Zdieľanie bicyklov bude v prevádzke od 1. marca do 30. novembra. Cenník zdieľaných bicyklov bude mať v réžii dopravca.

Presný termín, kedy bude projekt spustený zatiaľ Arriva Nitra neuvádza. Hovorkyňa spoločnosti Petra Helecz uviedla, že aktuálne pripravujú informácie pre médiá.

Cenník požičiavania zdieľaných bicyklov – návrh

  • Ročné predplatné – 25 eur ( prvých 60 minút zdarma)
  • Jednorazový poplatok – za každých 60 minút – 0,50 eur
  • do 24 hodín – max 3 eurá

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM