Lucia Lauková Krimi

V prípade obvineného Pavla Ruska vypovedali dvaja muži: Výsluchy budú pokračovať

Vyšetrovanie kauzy súvisiacej s bývalým politikom a šéfom televízie pokračuje. V prípade vypovedal svedok aj obvinený Róbert L. alias Kýbel.

Ilustračný obrázok k článku V prípade obvineného Pavla Ruska vypovedali dvaja muži: Výsluchy budú pokračovať
Zdroj: TASR

V prípade obvineného exministra a bývalého riaditeľa televízie Markíza Pavla R. a ďalších troch obvinených v pondelok pred policajným vyšetrovateľom vypovedal obvinený Róbert L. alias Kýbel a jeden svedok. Uviedol to obhajca obvineného Mikuláša Č. František Polák.

Výpovede osôb

Róbert L., ktorý je v tomto prípade tiež obvinený, podľa advokáta svoju prípadnú trestnú činnosť poprel. „Povedal, že o ničom takom nevie,“ vysvetlil Polák, ktorý ako obhajca bol prítomný pri výsluchu oboch osôb.

Iná situácia bola podľa neho pri výpovedi svedka Slavomíra S., ktorý mal „viac-menej“ potvrdiť časť výpovede obvineného Mikuláša Č. „Tú, o ktorej mal vedomosť,“ doplnil obhajca. Podrobnejšie detaily z výpovedí oboch mužov uviesť odmietol. Obhajca sa vyjadril aj k úlohe svojho klienta Mikuláša Č. v celej kauze obvineného exministra Pavla R.

Černák sa priznáva

„Priznáva sa (obv. Mikuláš Č. – pozn. red.) k trestnej činnosti rôzneho záberu. Popri tom vyskočila aj táto kauza. On nie jednotlivo usvedčuje Pavla R., ako sa to dosť v médiách prezentuje. On priznáva sám svoju trestnú činnosť, doznáva sa k nej, je za ňu obvinený. A v popise svojej trestnej činnosti poukazuje aj na osoby, ktoré spolu s ním trestnú činnosť páchali. A v tomto skutku popisuje, akú úlohu zohrával Pavol R. Je to výpoveď obvineného, ktorý sa ku skutku priznal a označuje svojich spolupáchateľov. Medzi nimi je aj Pavol R.,“ uviedol Polák.

Pokračujú výsluchy

Podľa obhajcu vyšetrovanie v tomto prípade pokračuje v utorok (31.10.) výsluchmi ďalších osôb. Podľa medializovaných informácií je Pavol R. obvinený z toho, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej.

Okrem iných ho má usvedčovať práve bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Č., ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest. Okrem Pavla R. čelia obvineniu v tejto veci aj Miloš K., Róbert L. alias Kýbel a práve Mikuláš Č.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM