Správy Regióny Rôzne

V rokokovej budove bývalej reštaurácie Alžbetka vznikne mestský pivovar

Milovníkom piva bude v pivovare k dispozícii 250 miest, ku ktorým by mohla pribudnúť aj terasa.

Ilustračný obrázok k článku V rokokovej budove bývalej reštaurácie Alžbetka vznikne mestský pivovar
5
Galéria

V priestoroch kultovej Alžbetky v Bratislave vznikne na jeseň nový pivovar s názvom Mestský pivovar Alžbetka. Má byť dvojičkou Ružinovského pivovaru Komín.

Mestský pivovar

V Alžbetke prebiehajú v týchto dňoch stavebné úpravy. „Ak pôjde všetko podľa plánov, prvé pivo by mali zákazníci ochutnať v októbri,“ povedal pre portál oPive.sk hlavný sládok pivovaru Peter Chňupa.

Ponuka pív by mala byť podobná ako v pivovare Komín, teda svetlý a polotmavý ležiak a IPA. Keďže sa pivo bude variť na dvoch miestach, vznikne priestor pre rozšírenie ponuky na päticu domácich pív֧ ktoré ponesú meno Komín. Päť domácich pív by malo každý deň dopĺňať sedem hosťujúcich pivovarov.

Ako uvádza portál oPive.sk, pivovar bude disponovať tisíclitrovou varňou a 12 tankami, pričom pivovarská technológia bude podobná ako na Miletičke. Pivovar bude mať kapacitu 250 miest, ku ktorým by mohla pribudnúť aj terasa. Tešiť sa môžete aj na uhorskú kuchyňu ako v Komíne, jedálne lístky a aj dizajn oboch pivovarov budú úplne totožné.

Budova Alžbetky

Rokoková budova reštaurácie a kaviarne Alžbetka bola postavená v druhej polovici 18. storočia ako šľachtické sídlo na mieste jedného z najstarších bratislavských predmestí, v oblasti Schöndorfskej ulice a obilného trhu. Reštaurácia Alžbetka sa stala známou v roku 1933 a bola vyhľadávaným miestom bratislavských gurmánov, ako i milovníkov lahodného vínka a dobrej zábavy.

V roku 2011 nahradil vychýrenú reštauráciu Alžbetka reťazec Billa.

Alžbetka
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM