Jakub Forgács Správy

V Rooseveltke sa tešia zo super novinky: Prístroj, ktorý dokáže pomôcť 4 ľuďom s rôznymi diagnózami naraz!

Tak toto poteší nejedného Bystričana. Zastarané a poruchové prístroje v banskobystrickej nemocnici nahradila novinka. Vďaka prístroju, ktorý získali v Rooseveltovej nemocnici, bude umožnená kvalitná liečba väčšiemu množstvu ľudí.

Ilustračný obrázok k článku V Rooseveltke sa tešia zo super novinky: Prístroj, ktorý dokáže pomôcť 4 ľuďom s rôznymi diagnózami naraz!
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Oddelenie fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie (OFBLR) FNsP F. D. Roosevelta Banská Bystrica získalo pred mesiacom nový prístroj, ktorý umožní kvalitnú magnetoterapeutickú liečbu väčšiemu množstvu pacientov. Na prístroj získala nemocnica peniaze z dotácie Banskobystrického samosprávneho kraja, ktorý prispel na zakúpenie prístroja sumou 3000 eur.

„Magnetoterapia bola ako liečebná metóda doteraz na OFBLR využívaná, avšak prístroje už boli zastarané a poruchové. Potrebovali sme nový prístroj, ktorým by sme mohli odliečiť aj väčší počet pacientov naraz. Výhodou magnetoterapie je, že sa môže aplikovať aj pacientom s kovovými implantátmi a pacient sa nemusí vyzliekať. Nový prístroj na magnetoterapiu je využiteľný pre štyroch pacientov naraz s rôznymi diagnózami. Šesť rôznych aplikátorov umožňuje účinnejšie cielenie terapie v závislosti od lokalizácie ochorenia,“ približuje výhody primárka oddelenia doktorka Gabriela Majeríková.

„Magnetoterapia využíva liečebné účinky nízkofrekvenčného pulzného magnetického poľa na uvoľnenie stuhnutých svalov, pôsobí proti opuchom, zápalom, bolestiam a má regeneračný efekt. Podporuje vpravovanie iónov vápnika do buniek čím urýchľuje hojenie kostí,“ uviedla hovorkyňa, manažérka pre vzťahy s verejnosťou Ružena Maťašeje so slovami, že magnetoterapia má široké terapeutické využitie pri liečbe bolestí, porúch pohybového systému, poúrazových stavov, ale aj pri ochoreniach nervového systému ako je sclerosis multiplex. Veľmi dobré účinky sú pozorované pri liečbe osteoporózy , kde je magnetoterapia aplikovaná ako podporná liečba.

Výhodou magnetoterapie je aj to, že nedochádza k prehrievaniu osteosyntetického materiálu, teda môže byť indikovaná aj pacientom, ktorý majú napríklad umelú kĺbovú náhradu. „Som rada, že nová magnetoterapia doplní široké spektrum fyzikálnej terapie, ktoré v našej nemocnici pacientom ponúkame“ uviedla riaditeľka nemocnice Miriam Lapuníková.

Čítajte tiež:

Nový prístroj v Rooseveltke stojí za pozornosť: Inovatívna technológia, ktorú máme v Bystrici ako jediní v SR!

Odborník našej nemocnice medzi TOP lekármi Slovenska: Veľká pocta primárovi Rooseveltky!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM