Aktualizované Lucia Lauková Krimi

V slovenských väzniciach nahlásili bombu: Výhražnú správu dostali emailom

V piatok ráno dostali všetky slovenské väznice výhražnú správu o umiestnení bomby. Polícia začala s preventívno-bezpečnostnými opatreniami.

Ilustračný obrázok k článku V slovenských väzniciach nahlásili bombu: Výhražnú správu dostali emailom
Zdroj: TASR

Hlásenie o umiestnení bomby dostali v piatok ráno všetky väznice na Slovensku. Výhražná správa im prišla emailom. O prípade ako prvý informoval verejnoprávny RTVS.

„Na základe uvedenej skutočnosti boli zo strany jednotlivých ústavov v súčinnosti s príslušnými zložkami polície začaté preventívno-bezpečnostné opatrenia. Vzhľadom na charakter uvedenej situácie nie je možné v súčasnosti poskytnúť bližšie informácie ani konkretizovať obsah opatrení,“ znie stanovisko Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS).

„Dnes v ranných hodinách bola všetkým ústavom na Slovensku, okrem Nemocnice pre obvinených a odsúdených v Trenčíne, doručená prostredníctvom emailu výhražná správa o umiestnení bomby. Na základe uvedenej skutočnosti generálne riaditeľstvo zboru v spolupráci s jednotlivými ústavmi a v súčinnosti s príslušnými zložkami Policajného zboru a Hasičského a záchranného zboru začalo s realizáciou preventívno-bezpečnostných opatrení. Vzhľadom na charakter uvedenej situácie nie je možné v súčasnosti poskytnúť bližšie informácie ani konkretizovať rozsah opatrení,“ aktualizoval pôvodne informácie Baláž.

V súčasnosti je na Slovensku 18 väzníc vrátane väzenskej nemocnici v Trenčíne. Aktuálne sa v slovenských ústavoch nachádza približne 11 000 obvinených a právoplatne odsúdených.

Vo štvrtok (8.3.) bola emailom ohlásená bomba aj v budove Národnej rady SR. Pyrotechnická prehliadka skončila s negatívnym výsledkom.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM