Webnoviny - Svet

V SR žijú fantastickí ľudia, povedal Gašparovičovi Fasel

WEBNOVINY.SK

Prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) René Fasel (vpravo) počas prijatia u prezidenta SR Ivana Gašparoviča (vľavo). Bratislava, 11. máj 2011. Foto: SITA/Nina BednárikováBRA­TISLAVA 11. mája (WEBNOVINY) – Prezident SR Ivan Gašparovič s manželkou prijali v stredu dopoludnia vo Veľkej sále Prezidentského paláca 51-člennú delegáciu Medzinárodnej hokejovej federácie IIHF na čele s jej šéfom René Faselom.

V delegácii okrem manželiek funkcionárov IIHF boli aj zástupcovia organizačného výboru MS 2011 v Bratislave a Košiciach. V úvode stretnutia v sídle prezidenta SR I. Gašparoviča sa k hostiteľom prihovoril René Fasel, ktorý prvého muža Slovenskej republiky označil súčasne aj za prezidenta hokejovej republiky

Šéf IIHF týmto „čestným titulom“ chcel zdôrazniť, že si hlavu usporiadateľskej krajiny 75. majstrovstiev sveta váži nie iba ako predstaviteľa Slovenskej republiky, ale aj dlhoročného zanieteného hokejového funkcionára.

„Pamätám si vás ako vodcovskú osobnosť juniorského mužstva Slovana Bratislava. Viem o vás, že ste zanietený priaznivec slovenského hokeja, za čo sa vám aj v mene IIHF chcem poďakovať,“ povedal René Fasel a pokračoval: „Ako prezidentovi SR vám chcem poďakovať za to, že na Slovensku sú vynikajúci hokejoví odborníci, poprední funkcionári SZĽH, ako aj celý široký organizačný štáb ľudí, ktorí dokázal pripraviť krásne a vydarené majstrovstvá sveta.“

René Fasel prezidentovi Gašparovičovi tlmočil poďakovanie IIHF všetkým organizátorom, dobrovoľníkom a pracovníkom za prácu, ktorú odviedli pred a počas MS v záujme úspešného priebehu tohto významného medzinárodného turnaja.

„Ako prezident krajiny môžete byť hrdý na všetkých ľudí, ktorí v príprave na tieto majstrovstvá sveta odviedli skvelú prácu a v Bratislave a Košiciach pomohli zorganizovať skvelý turnaj. Na Slovensku máte skvelých fanúšikov, ktorí hokeju rozumejú – a ktorí tento šport milujú. Obdivoval som ich najmä vo chvíli, keď bok po boku dokázali v hľadisku krásnej bratislavskej hokejovej arény sedieť spolu s českými priaznivcami a spolu bez akýchkoľvek problémov povzbudzovali svoje tímy. Na Slovensku žijú fantastickí ľudia, ktorí nám v dejisku MS 2011 vytvorili krásne podmienky. Všetkým sa aj touto cestou chcem poďakovať za nádherné športové prostredie, v ktorom sa všetci cítime veľmi dobre,“ zdôraznil prvý muž IIHF, ktorý svojmu hostiteľovi odovzdal plastiku hokejistu ako ocenenie za pomoc pri organizovaní 75. majstrovstiev sveta v hokeji.

Prezident SR Ivan Gašparovič vo svojom príhovore k hosťom a funkcionárom IIHF zdôraznil fakt, že hokej na Slovensku sa hrá oveľa dlhšie ako existuje nová Slovenská republika. „Je to paradox, ale je to naozaj tak,“ uviedol Ivan Gašparovič a pokračoval: „Rád spomínam na naše stretnutie v roku 2006 v Rige, keď ste súhlasili s našim návrhom zorganizovať na Slovensku majstrovstvá sveta. Bola to pre nás všetkých veľká pocta a veľký záväzok. Preto Slovensko robilo všetko preto, aby MS v našej krajine boli úspešné. Pre nás však slovo úspech má, žiaľ, aj smutný odtieň. Čakali sme viac. Čakali sme, že naše mužstvo bude patriť k tímom, ktoré bude hrať doma o medaily. Žiaľ, šport prináša aj kruté chvíle. Šport vie byť aj krutý, o čom sme sa teraz presvedčili.“ Prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) René Fasel počas prijatia u prezidenta SR. Bratislava, 11. máj 2011.Foto: SITA/Nina Bednáriková

Prezident SR však svoj prejav k delegácii IIHF zakončil optimistickou víziou, keď zdôraznil, že svet aj po slovenskom športovom neúspechu na týchto MS neprestane existovať a život, aj ten hokejový, pôjde aj na Slovensku ďalej.

„Som však presvedčený, že príde ešte obdobie, keď Slovensko opäť bude hrať na MS o medaily,“ dodal Ivan Gašparovič.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM