Krimi

V Tatrách zabíjal blesk! V silnej búrke zasiahol Čecha, ktorý neprežil

Obeť počasia! Zásah bleskom dnes krátko pred obedom neprežil 36-ročný český turista. Túra do Západných Tatier sa mu stala osudná.

Ilustračný obrázok k článku V Tatrách zabíjal blesk! V silnej búrke zasiahol Čecha, ktorý neprežil
Zdroj: TASR

Blesk ho zasiahol na hrebeni Západných Tatier medzi Brestovou a Predným Salatínom, kde sa prehnala silná búrka. Zásah bleskom dnes krátko pred obedom neprežil 36-ročný český turista.

Čítajte aj: Najčastejšie mýty o blesku: Priťahuje mobil hnev bohov a ochránia nás pred ním gumáky?

Blesk ho zasiahol na hrebeni Západných Tatier medzi Brestovou a Predným Salatínom, kde sa prehnala silná búrka. Informuje o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej internetovej stránke.

Skupinke turistov, ktorí sa aj so zraneným mužom snažili čo najrýchlejšie zostúpiť z hrebeňa, išli na pomoc horskí záchranári zo Zverovky. Po ich príchode bol muž v bezvedomí, utrpel vážne poranenie hlavy. Záchranári okamžite začali s resuscitáciou a po zlepšení počasia prileteli aj leteckí záchranári.

„Zúčastneným záchranným zložkám sa napriek 45-minútovej resuscitácii a veľkej snahe nepodarilo muža zachrániť,“ uvádza HZS. Pozostatky nebohého transportovali na zjazdovku Spálená, odkiaľ ich previezli k Domu HZS na Zverovke. Tam privolali obhliadajúceho lekára a policajtov.

Čítajte aj: Keď aj ten, čo straší, dokáže fascinovať. Búrky a blesky pútajú

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM