Ľubomír Hudačko Hokej

V tíme prešovských hokejistov hráva posila z exotickej krajiny: Zoznámte sa s Ki Hoon Hanom

V kádri prešovských hokejistov pôsobí okrem Jaroslava Obšuta a Richarda Šechného ďalší zaujímavý hráč. Spoliehať sa môžeme aj na juhokórejského obrancu Ki Hoon Hana. Ide o vôbec prvého hráča z Južnej Kórey, ktorý nastúpil v 1. lige a toto sú jeho dojmy z pôsobenia v metropole Šariša.

Ilustračný obrázok k článku V tíme prešovských hokejistov hráva posila z exotickej krajiny: Zoznámte sa s Ki Hoon Hanom
Zdroj: Dnes24.sk

Rodák zo Soulu pôsobil vlani v rumunskom Brašove, dve sezóny strávil aj v nemeckej tretej lige. Južnú Kóreu kedysi reprezentoval na juniorskej úrovni a teraz hráva v prešovských farbách.

Už sa aj pobil

Vo svojom prvom zápase v prešovskom drese sa dokonca aj pobil. Ki Hoon Han (29) viac prezradil pre web hokejovej Prvej ligy. Bol dokonca aj v Amerike, okúsil tvrdý hokej a na tento štýl je teda zvyknutý.

O prešovskom tíme hovorí, že je naozaj dobrý. V prvom zápase vo farbách tučniakov sa dokonca aj pobil. „On začal prvý (smiech). Nevyhľadávam bitky, nie som ten typ hráča. Potom mi to prišlo ľúto a po zápase som sa bol hráčovi ospravedlniť, keďže počas neho mi to neprišlo ako dobrý nápad. Myslím si, že je to takto v poriadku,“ tvrdí.

Ak ho zavolajú na olympiádu, bude nadšený

Ki Hoon hrával aj v Rumunsku a podľa jeho slov je úroveň súťaže Prvej ligy vyššia. V Prešove sa dorozumieva po anglicky a so spluhráčmi zažíva mnoho vtipného a v tíme pozná dokonca aj jedného hráča už z minulosti. „Snažia sa ma naučiť po slovensky, no v prvom rade potrebujem hrávať. Počul som, že Prešov ma ambíciu dostať sa do extraligy. Budem sa snažiť pomôcť mu tento cieľ naplniť. Tu ma vlastne dotiahol Jaroslav Obšut, už sme sa stretli vlani v Rumunsku,“ prezradil pre web prvaliga.sk.

Ako ďalej dodal, mesto je podľa neho naozaj pekné, má to tu rád a páči sa mu pokojný život na Slovensku. Priblížil aj to, ako to vyzerá v ázijskom hokeji. „Momentálne máme v ázijskej lige tri silné kluby, ktoré pripravujú hráčov na olympiádu. Sú tam niektorí dobrí korčuliari s dobrou technikou. Tá kvalita nie je až taká zlá, mužstvá stále napredujú, v súťaži máme aj hokejistov so skúsenosťami z AHL, dokonca NHL, taktiež niektorí Japonci sú veľmi šikovní. To nám pomáha hokejovo rásť,“ vysvetľuje. A akúčo by povedal na to, ak by ho zavolali do reprezentačného kádra na olympijské hry v roku 2018? „Ak ma zavolajú, tak budem nadšený. Každého snom je sa tam dostať,“ dodal Ki Hoon Han.

Čítajte tiež:

Debakel vo východniarskom derby ako remeň: Prešovskí tučniaci vyhrali tenisovým kanárom! FOTO

foto: Kristína Sikoraiová

Takúto posilu sme tu ešte nemali: Hokejisti Prešova majú spoluhráča z Ázie!
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM