Rôzne

V triedach na ZŠ Kudlovskej sa ozval školský rozhlas: Slovo si vzal moderátor a toto sa začalo! FOTO

Na humenskej ZŠ Kudlovskej zažili nielen žiaci, ale i učitelia naozaj netradičný deň. Hneď na úvod dňa sa im prihovoril prostredníctvom školského rozhlasu moderátor a takto sa to celé začalo. Prečítajte si, čo sa tam dialo a pozrite si aj fotky v galérii.

Ilustračný obrázok k článku V triedach na ZŠ Kudlovskej sa ozval školský rozhlas: Slovo si vzal moderátor a toto sa začalo! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Moderátor svojim príhovorom v školskom rozhlase odštartoval akciu, ktorá mala dve časti. Najprv v čitateľskom maratóne čítali žiaci v triedach knihy zapožičané zo školskej knižnice. Dali sa do čítania štafetovo, čítalo sa nepretržite 45 minút. Na ďalšej vyučovacej hodine vytvárali žiaci miniprojekty z prečítaných projektov, ktoré nakreslené alebo napísané nalepili na poškodené CD a tie putovali na strom- Knihomoľ, ktorý zapustil korene vo vestibule školy.

Čo sa dialo potom? Na škole sa odohrala zábavno-súťažná šou 5 proti 5 – Čitateľský špeciál, inšpirovaná známou reláciou z televízie. V školskej aule sa stretli dva tímy: tím učiteľov a tím rodičov. Predtým i 150 respondentov- žiakov školy, odpovedalo na 5 súťažných a 5 finálových otázok. Otázky boli zamerané na čítanie, knihy, školu a voľný čas.

Celé sa to nedialo len tak, ZŠ Kudlovská si totiž pripomenula Medzinárodný deň školských knižníc a organizátorky, pani učiteľky Saloková a Daňová sa zamerali na zvyšovanie čitateľskej kultúry žiakov pomocou rôznorodých aktivít a činností v školskej knižnici aj na celej škole s cieľom prispieť k rozvoju čitateľských zručností a zároveň podporiť kladný vzťah k materinskému jazyku.

Informácie a fotky pre Humenné 24 poskytla Jana Balážová.

OBRAZOM: Medzinárodný deň školských knižníc na ZŠ Kudlovskej v Humennom
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM