Tlačové správy

V Trnave sa bude diskutovať: Platforma Odluka s Havranom na tému odluky cirkví od štátu pokračuje v našom meste

Centrum pre otvorenú politiku (COP) so svojou diskusnou platformou “Odluka s Havranom” navštívi Trnavu. Verejnosť prejavila záujem o diskusiu na tému odluky cirkví od štátu a naštartovala sa tak širšia debata o vzťahu cirkví a štátu. COP s diskusnou platformou navštívilo už všetky krajské mestá.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave sa bude diskutovať: Platforma Odluka s Havranom na tému odluky cirkví od štátu pokračuje v našom meste
Zdroj: Dnes24.sk

„Našim cieľom je otvoriť v spoločnosti širšiu debatu na tému odluky cirkví od štátu, čo sa nám aj podarilo. Preto budeme v tomto našom projekte pokračovať,“ povedal Peter Markovič, predseda správnej rady COP. V rámci diskusií dostanú priestor predstavitelia cirkví, zástupcovia odbornej verejnosti, ako aj politických strán, aby predstavili svoje postoje k odluke. Teší nás, že spôsob, akým naši hostia doteraz prezentovali svoje názory, prispel ku kultivovanej a serióznej diskusii, ktorá v našom verejnom priestor často chýba.

Ďalšia zo série jesenných diskusií sa uskutoční v Trnave, 8. októbra 2015, od 19,00 hod. v ARTKLUB, Hlavná 17.

Hosťami budú:
Marián Balázs – publicista
Jaroslav Franek – bývalý hovorca Ústredného zväzu židovských náboženských obcí,
Rastislav Hargaš − zborový farár Evanjelickej cirkvi a.v.,
Daniel Krajcer – poslanec Národnej rady SR

Moderuje Michal Havran

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy. Jeho názory sa nemôžu spájať so stanoviskami a postavením siete portálov Global 24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM