Regióny Rôzne Zo Slovenska

V Záhorskej Bystrici spustili kampaň na podporu dobrých susedských vzťahov

Kampaň vyzýva k rešpektovaniu nedeľného pokoja a nevykonávaniu rušivých činnosti, akými sú napr. kosenie trávy, pílenie dreva či akejkoľvek hlučnej stavebnej činnosti.

Ilustračný obrázok k článku V Záhorskej Bystrici spustili kampaň na podporu dobrých susedských vzťahov
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Mestská časť Záhorská Bystrica v týchto dňoch zintenzívňuje a rozširuje komunikačnú kampaň Rešpektujte nedeľný pokoj na podporu ohľaduplného správania a budovania dobrých susedských vzťahov. Výzvu na zodpovedné správanie voči spoluobčanom počas dňa pracovného pokoja bude miestny úrad komunikovať prostredníctvom miestneho rozhlasu, na webovej a facebookovej stránke mestskej časti, v periodiku Naša Bystrica ale aj infopanelmi umiestnenými pri vstupoch do Záhorskej Bystrice.

Buďte ohľaduplní

Kampaň vyzýva k rešpektovaniu nedeľného pokoja a nevykonávaniu rušivých činnosti, akými sú napr. kosenie trávy, pílenie dreva či akejkoľvek hlučnej stavebnej činnosti počas nedele. Tá je dlhodobo vnímaná ako deň pracovného pokoja, a to nielen z pracovnoprávneho hľadiska, ale aj z pohľadu kultúrnych, spoločenských a náboženských tradícií.

Komunikácia je iniciovaná s ohľadom na pretrvávajúce požiadavky Bystričanov, ktorí sa dožadujú pokojného odpočinku počas posledného dňa v týždni, či sviatočných dní a nechcú byť rušení spoluobčanmi, ktorí práve tieto dni využívajú na činnosti prekračujúce hranice slušnosti, či verejného poriadku.

Vizuálne zobrazenie posolstiev upozorňuje na konkrétne prehrešky voči akceptovateľnému správaniu. „Touto formou by sme chceli jasne pomenovať neakceptovateľné formy aktivít počas nedeľného pokoja, súčasne motivovať Bystričanov k zamysleniu sa nad svojim správaním a upozorniť ich na možnosť zmeny prístupu, ktorý bude brať ohľad na záujmy a pokoj iných. V dnešnej dobe, keď sa nám stáva, že žijeme izolovane, uzavretí vo svojom svete a zameraní na seba, je dôležité vedieť sa pozrieť na prospech a dobro aj niekoho iného a byť pozorný k potrebám iných,“ vysvetľuje starosta mestskej časti Bratislava-Záhorská Bystrica Jozef Krúpa.

Krehké susedské vzťahy

Mestská časť sa rozvíja dynamicky a v posledných desiatich rokoch zdvojnásobila počet svojich obyvateľov. Príchod nových obyvateľov prináša aj komplikácie s rôznymi návykmi, ktoré si so sebou prinesú, či vôľou vytvárať si vzťahy so susedskou komunitou, to všetko môže narušiť krehké vzťahy medzi susedmi.

„Samotný pojem pokoj je neurčitý, čo znamená, že nie je zákonom priamo definovaný. Preto je dôležité byť vnímavý a pozorný voči svojmu okoliu a vyhodnotiť vhodnosť svojho správania voči nemu. Práve tomu má pomôcť naša komunikačná kampaň,“ dodáva starosta J. Krúpa.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM