Barbara Dallosová Regióny

V Žiari môže vyrásť ďalší nákupák, poslanci zámer odklepli: VIZUALIZÁCIA vnútri!

Žiarski poslanci svojím hlasovaním posunuli ďalej zámer postaviť v meste obchodné centrum. Investor sľubuje päť obchodných prevádzok. Pozrite, kde by mal nákupák vyrásť a ako by mal vyzerať.

Ilustračný obrázok k článku V Žiari môže vyrásť ďalší nákupák, poslanci zámer odklepli: VIZUALIZÁCIA vnútri!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Zámer schválili

Žiarski poslanci dnes dostali na stôl zámer stavby obchodného centra v Žiari nad Hronom. To by malo vyrásť v bezprostrednej blízkosti OD PRIOR, v časti mesta, kde už stojí niekoľko hypermarketov a jeden nákupný komplex. Podnikateľ Vladimír Urblík chce na tento účel kúpiť pozemok vo výmere 7 000 metrov štvorcových.

,,Že sa zámer schváli neznamená, že mesto pozemok hneď odpredá. Len či je vôľa, posunúť to ďalej…," zdôraznil tesne pred hlasovaním primátor mesta Peter Antal s tým, že poslanci môžu schváliť len či pozemok posunú do verejnech obchodnej súťaže. Zámer bol schválený, za hlasovalo desať poslancov, sedem sa hlasovania zdržalo.

Obyvatelia sídliska o kopec neprídu

Ako vysvetlil investor, v stavbe by malo byť päť obchodov, do mesta sa bude snažiť pritiahnuť také, aké obyvateľom chýbajú.

Stavba by sa mala nachádzať v blízkosti existujúceho kopca, medzi Žiarčanmi známeho ako priorový, ktorý je v zimnom období využívaný na sánkovanie. ,,Keď sa pozerám na materiál, obávam sa, že ten kopec nezostane zachovaný. Veľa detí sa tam cez zimu sánkuje. Zámer môže byť zámerom ale chcela by som mať istotu, že neprídeme o športovisko pre deti," vyjadrila obavu poslankyňa za volebný obvod Pod vŕšky Stella Víťazková.

Urblík ubezpečil, že o kopec obyvatelia neprídu, k čomu je ochotný zaviazať sa i zmluvne. ,,Postaví sa oporný múr, obsype sa zeminou a existujúci kopec sa len posunie o niekoľko metrov, o dĺžku parkoviska. Môžeme to pred predajom i zmluvne podchytiť," reagoval.

Foto: ilustračné

VIZUALIZÁCIA: V Žiari by mohlo pribudnúť ďalšie nákupné centrum
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM