Barbara Dallosová Krimi

V Žiari nad Hronom došlo k prepadu banky: Maskovaný páchateľ na úteku aj s peniazmi!

V žiarskej pobočke známej banky došlo k lúpežnému prepadnutiu. Maskovaný páchateľ z miesta ušiel i s peniazmi, polícia po ňom pátra.

Ilustračný obrázok k článku V Žiari nad Hronom došlo k prepadu banky: Maskovaný páchateľ na úteku aj s peniazmi!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

K prepadu v pobočke Slovenskej sporiteľne (v OD Prior – pozn. redakcie) došlo v utorok v poobedňajších hodinách. V banke vyčíňal maskovaný páchateľ.

,,Doposiaľ nezistený páchateľ okolo 15:35 hodine, lúpežne prepadol pobočku Slovenskej sporiteľne v Žiari nad Hronom. Maskovaný hnedou látkou, ktorou si prekrýval nos a ústa, vošiel do pobočky a zamestnankyni pri pulte povedal: „Prepad!“, na stôl položil čierny igelitový sáčok so slovami dajte mi sem všetky peniaze, na čo mu zamestnankyňa povedala, aby jej to ešte raz zopakoval. Páchateľ zopakoval: „Dajte mi sem všetky peniaze!“ Do sáčku mu vložila peniaze a páchateľ z miesta ušiel," opisuje udalosť krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Podľa slov hovorkyne páchateľ poškodenej nespôsobil žiadne zranenia a svojim konaním spôsobil škodu viac ako 1300 eur.

Páchateľ je nateraz neznámy. ,,Podľa popisu ide o muža vo veku 20 až 30 rokov, má svetlo hnedé vlasy, na hlave mal tmavú šiltovku, tvár mal maskovanú hnedou látkou. Oblečené mal biele tričko s krátkym rukávom a s modrými prúžkami, krátke nohavice modrej farby a obuté mal čierne tenisky," opisuje lupiča Faltániová.

Prípad je podľa polície v štádiu vyšetrovania a po páchateľovi pátra. Vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom už začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže a za tento zločin hrozí mužovi trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov.

na fotke: pobočka Slovenská sporiteľňa Žiar nad Hronom Ul. SNP

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM