Krimi

V známej obci došlo k nehode: Mercedes zišiel z cesty a potom nastali nárazy!

V známej obci Popradského okresu sa udiala nehoda. Daniel (26) podľa polície viedol auto značky Mercedes-Benz, no s autom zišiel mimo cesty, kde narazil do odstaveného osobného vozidla Škoda Yeti, a následne aj do oplotenia rodinného domu vo Veľkom Slavkove.

Ilustračný obrázok k článku V známej obci došlo k nehode: Mercedes zišiel z cesty a potom nastali nárazy!
Zdroj: Dnes24.sk

Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Poprade začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia a z prečinu poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia Danielovi (26) z Kežmarku. Mladík sa podľa polície mal uvedených skutkov dopustiť tým, že viedol Mercedes-Benz v stave vylučujúcom spôsobilosť. Jazdil po ceste III/3080 v obci Veľký Slavkov, v smere od mesta Poprad

Dychová skúška

„Jazdil po ceste III/3080 v obci Veľký Slavkov. V smere od Popradu do obce Nová Lesná, na rovnom úseku cesty po výjazde z ľavotočivej zákruty pred rodinným domom, z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti jazdy stavu a povahe vozovky a svojím schopnostiam, vlastnostiam vozidla, a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať, zišiel s vozidlom mimo cesty, kde narazil do odstaveného osobného motorového vozidla zn. Škoda Yeti, a následne do oplotenia rodinného domu vo Veľkom Slavkove," informoval Džobanik s tým, že v dôsledku tohto nárazu vozidlo zn. Škoda Yeti narazilo do rozvodnej skrinky.

Policajný hovorca ďalej uviedol, že Daniel s autom v jazde pokračoval v smere na obec Nová Lesná, kde poškodené vozidlo ostalo stáť pred križovatkou na obec Mlynica, pričom dychová skúška u vodiča dosiahla hodnotu najmenej 1,06 promile.

Aké sú škody?

Podľa slov Džobanika, Daniel bol za skutok v stave vylučujúcom spôsobilosť, ktorý si privodil vplyvom návykovej látky, v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch právoplatne odsúdený rozsudkom Okresného súdu v Kežmarku, ktorým mu bol uložený súhrnný trest odňatia slobody v trvaní 18 mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu 3 rokov a zákaz činnosti riadiť motorové vozidlá každého druhu v trvaní 3 rokov.

„Daniel pri dopravnej nehode utrpel zranenia a bol prevezený na vyšetrenia do nemocnice, spoločne s jeho spolujazdcom Marekom, ktorý podľa lekárskej správy utrpel ľahké zranenia s dobou liečenia do siedmich dní,“ uviedol policajný hovorca a dodal, že škoda na rozvodnej skrinke bola odhadnutá na sumu 4 500 eur, na vozidle zn. Škoda Yeti vznikla škoda vo výške 10 000 eur, na oplotení rodinného domu 500 eur a na vozidle zn. Mercedes-Benz škoda vo výške 15 000 eur. Policajný hovorca uviedol, že vodič je stíhaný na slobode.

foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM