Lenka Fedorová Hokej

Vedeniu HC Košice došla trpezlivosť: Hráčom naparili vysokú finančnú pokutu!

A dosť! Vedenie HC Košice sa už viac nedokáže pozerať na slabé výkony svojich hráčov. Pristúpilo tak k radikálnemu riešeniu.

Ilustračný obrázok k článku Vedeniu HC Košice došla trpezlivosť: Hráčom naparili vysokú finančnú pokutu!
Foto: Rastislav Búgel

Doterajšie výsledky HC Košice v aktuálnom ročníku hokejovej Tipsport Ligy sú neuspokojivé pre klubový manažment, ktorý pristúpil k nepopulárnemu kroku. Celé A-mužstvo „oceliarov“ dostalo vysokú finančnú pokutu, ktorej výšku však klub nezverejnil. Košičania majú po 19 zápasoch 37 bodov a na lídra z Trenčína päťbodové manko.

Hokejisti HC Košice prehrali v prvej tretine základnej časti v priemere každý tretí zápas, pričom na ľade súperov vyhrali z deviatich zápasov (pri nezapočítaní zápasu proti HK Orange 20) tri, vždy o jediný gól. Nespokojnosť vedenia pramení aj z predvádzanej hry.

„Celému mužstvu sme uložili vysokú finančnú pokutu, avšak zodpovedajúcu vytvoreným podmienkam v HC Košice. Jej výšku zverejňovať nebudeme, nakoľko je to internou záležitosťou klubu,“ uviedol výkonný riaditeľ HC Košice Rastislav Rusič.

Dôvodom tohto nepríjemného kroku sú podľa Rusiča neakceptovateľné výsledky, prístup a herný prejav mužstva, osobitne na klziskách súperov.

,,Máme za to, že hrou a výsledkami hráči doposiaľ dostatočne nereprezentovali náš klub, sponzorov a partnerov, ktorí ho podporujú a najmä našich fanúšikov, pre ktorých to robíme," vysvetlil Rusič. Klub zároveň v tlačovej správe oznámil, že hráči aj realizačný tím majú naďalej dôveru vedenia.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM