Aktualizované Krimi Zo Slovenska

Veľká rana pre drogovo závislých. Pod Oravskou priehradou hasili veľký požiar!

Budova, kde sa liečia narkomani, bola v pondelok niekoľko hodín v plameňoch. Požiar za sebou necháva veľké škody. Sú v ohrození aj ľudské životy?

Ilustračný obrázok k článku Veľká rana pre drogovo závislých. Pod Oravskou priehradou hasili veľký požiar!
Zdroj: internet

Desiatky hasičov zasahovali pri veľkom požiari, ktorý vypukol v Oravskom centre mládeže v Trstenej. Informáciu pre TASR potvrdil Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline. Zásah trval tri hodiny.

„V skorých ranných hodinách vypukol požiar v jednopodlažnej budove centra mládeže v trstenskej mestskej časti Ústie nad Priehradou, budova sa nachádza vedľa kostola. Ide o veľký požiar na ploche približne 60×30 metrov," uviedol s tým, že na mieste zasahuje takmer 30 hasičov s 12 kusmi hasičskej techniky.

Podľa Zuzany Farkasovej z Prezídia Hasičského a záchranného zboru vznikol požiar pod strechou. „Hasiči ho dostali pod kontrolu približne pred pol hodinou, momentálne ho likvidujú. Predbežne vzniknutú materiálnu škodu vyčíslil majiteľ objektu na 50.000 eur," doplnila s tým, že pri požiari sa nik nezranil.

„Horelo síce len pod strechou, ale voda po hasení je všade," zhodnotil kaplán Branislav Kožuch..

Hasiči
6
Galéria
Zdroj: TASR

Centrum dočasne pozastavuje činnosť

Oravské centrum pre mládež je pastoračným centrom v Ústí nad Priehradou v Trstenej. Venuje sa najmä mládeži, vytvára priestor pre službu dobrovoľníkov, zabezpečuje vzdelávanie a duchovnú formáciu a takisto je tiež vyhľadávaným rekreačným centrom. Jeho aktivity však musia byť z dôvodu dnešného požiaru pozastavené.

Dôvod vzniku požiaru je predmetom vyšetrovania. K celkovému zhodnoteniu škody sa musia vyjadriť odborníci. „Našim cieľom je dať centrum do užívania mladým čo najskôr, preto v najbližších dňoch začíname s rekonštrukciou na obnovenie pastoračného centra. Zároveň ďakujeme za akúkoľvek pomoc,“ odhalil ďalšie zámery riaditeľ Oravského centra mládeže Ľuboš Laškoty. Situáciu rekonštrukcie však výrazne komplikuje začínajúca sa zima.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM