Aktualizované Zo Slovenska

Veľká razia u Bašternáka! Podľa opozície ide o falošné alibi pre Kaliňáka

Razia v bytovom komplexe na Tupého ulici v Bratislave, v ktorom sídli viacero firiem podnikateľa Ladislava Bašternáka, podozrivého z daňových podvodov, sa skončila. S akým výsledkom?

Ilustračný obrázok k článku Veľká razia u Bašternáka! Podľa opozície ide o falošné alibi pre Kaliňáka
Zdroj: TASR

Policajti boli na mieste asi štyri hodiny. Mali si prísť po účtovníctvo Bašternákových firiem. Podľa informácií TASR si odniesli počítač, následne šli na domovú prehliadku k účtovníčke. Podľa očitých svedkov boli policajti na mieste od siedmej hodiny.

Čítajte aj: Robert Feši Kaliňák: Syn námorníka, ktorý pláva v politických vodách už takmer 20 rokov

Pre kauzu opozícia žiada odchod ministra vnútra Roberta Kaliňáka, ktorý má byť s Bašternákom prepojený a mal zasahovať do vyšetrovania kauzy. Na dnešnú policajnú raziu ako prvé upozornili Aktuality.sk.

Hľadajú dôkazy?

„Môžeme potvrdiť, že sa vykonávajú zaisťovacie úkony v súvislosti s realizáciou preverovania medializovaných skutočností v tejto veci, ktoré v súčasnej dobe nebudeme konkretizovať,“ uviedla pre TASR Jana Tökölyová, hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).

Čítajte aj: Ministrovu hlavu žiadajú tisícky ľudí. Majú jasno: Dosť bolo Fica! a Kaliňák do basy!

Podľa jej slov ide o úkony vykonávané v trestnej veci, v ktorej vydal špeciálny prokurátor Dušan Kováčik 16. marca tohto roku pokyn na preverenie priebehu daňovej kontroly, respektíve možného korupčného správania sa pracovníčok daňovej kontroly. Taktiež na preverenie nových skutočností, ktoré by mohli súvisieť s podozrením z daňovej trestnej činnosti.

Iba divadielko?

Policajná razia v objektoch spojených s podnikateľom Ladislavom Bašternákom vyzerá ako vytváranie falošného alibi pre ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) pred jeho štvrtkovým (30.6.) odvolávaním v Národnej rade SR. Myslia si to poslanci zo SaS, ktorá návrh na odvolanie podala aj s OĽaNO-NOVA.

Razia má podľa SaS umožniť Kaliňákovi tvrdiť, že sa podozrenia voči Bašternákovi, ktorý je podozrivý z daňových podvodov, riadne vyšetrujú.

„Nevyšetrujú sa a ani sa riadne nevyšetrovali. Ak existovali nejaké kompromitujúce listinné dôkazy o podvodoch Ladislava B., určite nie sú v prehliadaných objektoch. Prečo by sme nemali veriť tomu, že Bašternák bol od Kaliňáka o razii vopred informovaný?“ pýta sa Jozef Rajtár.

Čítajte aj: Ďalší škandál Ficovho ministra: Ján Počiatek ako pašerák kokaínu?

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM