Jakub Forgács Regióny Ostatné športy

Veľké zápolenie seniorov zo 7 krajín. Vo Zvolene si sily zmerajú v zumbe aj bowlingu

Napriek vyššiemu veku sú stále pripravení súťažiť. Vyše 130 seniorov čaká olympiáda a nie hocijaká.

Ilustračný obrázok k článku Veľké zápolenie seniorov zo 7 krajín. Vo Zvolene si sily zmerajú v zumbe aj bowlingu
Zdroj: TASR

Už VI. ročník medzinárodnej športovej olympiády pre študentov univerzít tretieho veku (UTV) sa uskutoční v dňoch 14. a 15. septembra na Technickej univerzite (TU) vo Zvolene. Konať sa bude za účasti 137 seniorov zo siedmich európskych krajín.

Ako uviedol Tomáš Kiss z Centra ďalšieho vzdelávania na TU, zvolenská UTV má už viac ako 22 rokov. „Okrem vzdelávania chceme nielen našim študentom, ale aj študentom 15 univerzít tretieho veku na Slovensku poskytnúť ďalšiu aktivitu, ktorou je pohyb,“ priblížil.

Prvotný nápad zorganizovať športovú olympiádu študentov UTV podporila v roku 2012 Nadácia SLSP. V roku 2013 získala TU podporu z Programu celoživotného vzdelávania Grundtvig. V roku 2014 univerzita nedostala žiadnu dotáciu, v rokoch 2015, 2016 a 2017 ale získala grant od poslancov BBSK. „V roku 2017 sa nám podarilo získať aj menší grant od mesta Zvolen,“ pripomenul Kiss.

Počas najbližšej olympiády budú teda seniori súťažiť v stolnom tenise, streľbe zo vzduchových zbraní, lukostreľbe, zumbe, bowlingu, ako aj o najvšestran­nejšieho olympionika.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM