JAB Hokej

Veľké zmeny v spišskonovoveskom hokeji: Nový šéf aj tréner áčka!

Spišská má nového riaditeľa hokeja. Zmena nastane aj na poste trénera Áčka. Aké sú plány nového riaditeľa a kto bude trénovať spišskonovoveských hokejistov?

Ilustračný obrázok k článku Veľké zmeny v spišskonovoveskom hokeji: Nový šéf aj tréner áčka!
Zdroj: Dnes24.sk

Po odstúpení Miroslava Gavaliera z postu riaditeľa bol jednohlasne do tejto funkcie zvolený kapitán mužstva a poslanec mestského zastupiteľstva Ľubomír Vaic. „Vymenovanie prišlo dosť neočakávane. Chcel som ešte jednu sezónu hrať, ale po odstúpení pána Gavaliera som ponuku prijal a verím, že náš hokej bude fungovať naďalej,“ povedal nový riaditeľ pre náš portál.

Ako prezradil letná príprava hokejistov zatiaľ prebieha individuálne. „V prvej lige sa takto pripravujú snáď v každom klube,“ ozrejmil. Na otázku či bude popri riaditeľovaní aj hrať odpovedá. „Zatiaľ si neviem predstaviť, aby som vykonával túto funkciu a zároveň aj hral, takže momentálne sa sústredím na chod klubu.“

Zmena nastane aj na trénerskom poste. Trénerom A – mužstva by mal byť podľa slov nového riaditeľa Vladimír Klinga, ktorý je trénerom juniorky a šéf trénerom mládeže. Pôvodný tréner Peter Křemen dostal podľa našich informácii lukratívnejšiu ponuku z Humenného. Hokejisti by mali prvýkrát nastúpiť na ľad okolo 13 augusta.

A aké je želanie nového riaditeľa? „V prvom rade by som si prial, aby nám lepšie fungovali deti a mládež. V poslednej dobe nám totiž veľmi ubúdajú. Hlavne nižšie ročníky potrebujeme pritiahnuť späť k hokeju, aby sme mali v budúcnosti ďalších šikovných hokejistov, ktorí budú reprezentovať náš klub, mesto, prípadne aj celé Slovensko,“ uzavrel Vaic.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM