Rastislav Búgel Šport Správy Ostatné športy

Veľký bojovník s Downovým syndrómom: Filip Graňo sa stal parawesternovým svetovým šampiónom

Slovensko vychováva šikovných a talentovaných ľudí. V jazdeckom svete je meno Filip Graňo pojmom. Aktuálne sa môže pýšiť neskutočným úspechom.

Ilustračný obrázok k článku Veľký bojovník s Downovým syndrómom: Filip Graňo sa stal parawesternovým svetovým šampiónom
Zdroj: Facebook

Filip Graňo sa narodil v roku 1999 a na svojom konte má už niekoľko veľkých úspechov. Medzi ne určite patrí aj prvé miesto na PARA WORLD CUP NBHA MEXICO 2015, pravidelné účinkovanie na slovenských a zahraničných podujatiach.

Mladý parawesternový jazdec s Downovým syndrómom si na svoje konto pripísal ďalší obrovský úspech. Len nedávno vycestoval do Latinskej Ameriky a stal sa svetovým šampiónom 1 divízie. Ako prvá o tom informovala stránka Down syndrome news: “Jazdec s Downovým syndrómom Filip Graňo z malej obce Santovka sa v nedeľu v noci stal v Paname svetovým šampiónom v parawesterne 1. divízii WBHA.”

Filipov čas bol v súťažnej disciplíne napokon 18.04 sekundy

Filip Graňo sa tak opäť zapísal na svetovú jazdeckú mapu poriadne veľkým písmom. “O Filipkovi môžeme napísať, že je dokonalým ambasádorom rodiny westernových jazdcov a westernu na Slovensku. Ak sa vás niekedy opýtajú odkiaľ pochádza najlepší kovboj na svete, nehanbite sa povedať, že z malej obce Santovka pri Leviciach,” píše Down syndrome news.

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM