Prokop Slováček Svet Zo Slovenska

Veľký dušičkový prehľad: Ako sa na významný sviatok pripravujú slovenské mestá

Aj vy sa chystáte „na hroby“? Chcete vedieť ako je pripravené vaše mesto, dokedy budú otvorené cintoríny? Pozrite si náš veľký dušičkový prehľad.

Ilustračný obrázok k článku Veľký dušičkový prehľad: Ako sa na významný sviatok pripravujú slovenské mestá
Zdroj: Dnes24.sk

Už počas víkendu, a potom až do utorka, budú cintoríny najnavštevova­nejšími miestami. Blížiaci sa Sviatok všetkých svätých, spolu s jesennými prázdninami spustil tradičné „sťahovanie národov“.

Ak plánujete na Sviatok všetkých svätých presúvať sa vlakom či autobusom, najvyšší čas zakúpiť si lístky. Kde sú už spoje beznádejne vypredané a ktoré vlaky budú posilnené?

Bratislava

V hlavnom meste býva najväčší problém s parkovaním v okolí cintorínov. Ak máte tú možnosť, cestujte radšej mestskou hromadnou dopravou. Pozrite sa, ktoré spoje budú posilnené. Kde nakúpiť kahance, kvety, vence a iný dušičkový tovar?

Humenné

V Humennom bude cintorín otvorený až do neskorých večerných hodín. Mesto sa pripravilo naozaj dôsledne.

Michalovce

Dušičkovému náporu sa prispôsobuje i mestský cintorín v Michalovciach. Ako bude otvorený?

Poprad

Chcete vedieť, aké sú otváracie hodiny cintorínov a aké zmeny v organizovaní dopravy na vás čakajú v priebehu sviatkov v Poprade a jeho mestských častiach?

Rožňava

Aj v Rožňave sa už všetko pripravuje na Sviatok všetkých svätých. Ľudí potešia dlhšie otváracie hodiny cintorínu.

Žiar nad Hronom, Kremnica

Zmeny otváracích hodín v Žiari a Kremnici upravujú už niekoľko dní pred Dušičkami.

Liptovský Mikuláš

V rámci sviatkov sa predĺžia otváracie hodiny mikulášskeho hlavného cintorína. Do 2. novembra bude Vrbický citorín pre verejnosť otvorený od 7.30 h do 19.00 h. Ostatné cintoríny na území Liptova sú dostupné 24 hodín denne.

Považská Bystrica

Na blížiace sa Dušičky sa pripravujú aj všetky miestne cintoríny. Aké opatrenia sa vykonali a kedy môžete navštíviť hroby svojich blízkych?

Žilina

Cintoríny na území mesta Žilina budú počas Pamiatky zosnulých (2.11.) otvorené nonstop a k dispozícii bude aj nonstop telefonický dispečing.

Zlaté Moravce

Prečítajte si informácie, ktoré sa v Zlatých Moravciach oplatí vedieť.

Košice

Dopravný podnik upravil odchody niektorých spojov. Pozrite, aké zmeny na Košičanov čakajú.

Prešov

Prešovské cintoríny budú počas Dušičiek od soboty 29. októbra do 1. novembra otvorené nonstop a na ich bezpečnosť bude dohliadať strážna služba. A pripravené sú aj ďalšie zmeny.

Hlohovec

Počas nadchádzajúcich dní budú aj cintoríny v Hlohovci praskať vo švíkoch. Neprehliadnite informácie o zmene ich otváracích hodín.

Šaľa

Drony nad cintorínom v Šali už dolietali. Dôvodom ich vzdušnej činnosti bola jeho pasportizácia, ktorú realizuje mesto Šaľa. Teraz už je cintorín pripravený na sviatky.

Lučenec

S prichádzajúcim sviatočným víkendom sa ulice mesta vyprázdňujú, no parkoviská a ulice pri cintorínoch sú preplnené. Na situáciu reaguje mestská aj štátna polícia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM