Daniel Palacka Kultúra

Veľký mikulášsky sprievod OBRAZOM: Takto začali Vianoce v Prievidzi

Vianoce v Prievidzi v piatok podvečer otvoril Mikuláš so svojimi pomocníkmi. Aj v tomto predchádzal programu v centre mesta sprievod Mikuláša s anjelmi a čertmi od piaristického kostola na Námestie slobody, kde s nimi niekoľko stoviek ľudí rozsvietilo hlavný vianočný stromček.

Ilustračný obrázok k článku Veľký mikulášsky sprievod OBRAZOM: Takto začali Vianoce v Prievidzi
Zdroj: TASR

„Ide už o každoročnú tradíciu, keď sa rozsvieti vianočná výzdoba a vianočný stromček, deti vidia Mikuláša, anjelov a čertov, ku ktorým sa mohli pridať počas sprievodu. Na námestí na nich čakal aj kultúrny program a mikulášska diskotéka a nechýbalo ani sladké prekvapenie nakoniec,“ uviedla Nina Rusková z Kultúrneho a spoločenského strediska (KaSS) v Prievidzi, ktoré podujatie spolu s radnicou organizovalo.

Ako pokračovala, Vianoce v meste budú pokračovať v sobotu 6. decembra Blším trhom na Námestí Jozefa Cígera Hronského. „Potom nás čakajú predvianočné trhy, ktoré sa slávnostne otvoria 13. decembra o 10.00 h. Počas nich bude sprístupnená aj ľadová plocha na Námestí slobody, v programe vystúpia žiaci zo základnej umeleckej školy, členovia denných centier či folklórne súbory,“ doplnila.

Súčasťou vianočných trhov 19. decembra bude aj predaj primátorského punču. „Aj tento rok bude mať charitatívny rozmer. Verejnosť bude môcť dobrovoľnou čiastkou prispieť na odbornú obnovu exteriérových sôch sv. Jána Nepomuckého a Panny Márie Immaculaty v Prievidzi. Výťažok bude poukázaný na účet verejnej zbierky, ktorú na účel obnovy sôch vyhlásilo mesto,“ ozrejmil hovorca mesta Michal Ďureje. Vianočný program v meste potrvá do 23. decembra.

Mikulášsky sprievod v Prievidzi
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM