Svet

Veľký problém na Schwechate. Viedenské letisko prekvapila technika

V nedeľu v podvečerných hodinách sa medzinárodné letisko vo Viedni stretlo s veľkým technickým problémom, kvôli ktorému boli zrušené desiatky letov.

Výnimočná situácia prekvapila v nedeľu podvečer rakúske letisko Schwechat. Okrem množstva zrušených letov boli desiatky aj odložené. Meškanie sa postupne týkalo liniek z Viedne do Tunisu, Londýna, Tallinu, Istanbulu i Zürichu, oneskorené boli aj lety smer hlavné mesto Rakúska, týkalo sa to napríklad Benátok či nemeckého Kolína. Ľudia pociťovali bezmocnosť a frustráciu.

„Vzhľadom k technickým problémom pri prenose letových dát medzi spoločnosťami Eurocontrol a Austro Control môže dochádzať k oneskoreniu alebo rušeniu letov,“ informovalo letisko na svojom Facebooku.

Pasažierom poradilo, aby priamo skontaktovali svojho prepravcu, pričom sa problém dotkol spoločností British Airways, LOT, Finnair, Turkish Airlines i Lufthansa.

PREČÍTAJTE SI: Chcete lacnejší „vodičák“? Spravte si ho v zahraničí. Má to však svoje úskalia

Nečakaný nocľah na Schwechate

Kvôli obmedzeniu možnosti pristávania na dráhach viedenského letiska zostalo v jeho areáli „trčať“ niekoľko stoviek pasažierov. Vedenie Schwechatu tak muselo urýchlene reagovať na vzniknutú situáciu a pre cestujúcich pripravilo päťsto provizórnych ležadiel.

Podľa tvrdenia letiska by sa technický problém mal vyriešiť ešte v priebehu nedeľňajšej noci, nový týždeň by už mal na letisku začať bez technických obmedzení.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM