JAB Regióny Kultúra Rôzne Zo Slovenska

Veľmi pekné hobby mamičky zo Spišskej: Krása, aké diela vytvára vo voľnom čase, FOTO

Hoci je matkou dvoch malých detí, pod jej rukami vznikajú ozaj parádne kúsky. Miriam Šoltísová pochádza zo Spišskej Novej Vsi a učarovalo jej háčkovanie.

Ilustračný obrázok k článku Veľmi pekné hobby mamičky zo Spišskej: Krása, aké diela vytvára vo voľnom čase, FOTO
23
Galéria
Zdroj: Miriam Šoltísová

Svoje hobby, či ako táto šikovná mamička zo Spišskej Novej Vsi hovorí, ba priam istý druh závislosti, objavila pred piatimi rokmi. Miriam Šoltísová je vyštudovaná ekonómka a k háčkovaniu sa dostala prostredníctvom svojej kamarátky.

„Keďže som čakala svoje prvé dieťa a musela som zostať zo zdravotných dôvodov doma, hľadala som niečo, čím by som si krátila dlhé chvíle. Keď prišla k nám moja kamarátka na víkend a z tašky vytiahla háčkovanie, hneď ma to zaujalo, vyzeralo to veľmi relaxačne,“ opísala svoje začiatky s tým, že základné očká jej ukázala kamarátka a ďalej pokračovala podľa návodov, ktoré našla na internete.

Ako hovorí, keď prišli deti, začala háčkovať čiapočky, lebo chcela, aby mali niečo odlišné, samozrejme k deťom patria aj hračky a rôzne oblečenie. „Inšpiráciu hľadám na internete. Keď ma niečo zaujme, hľadám si k tomu návod. Hračky háčkujem iba podľa návodu, no čiapky podľa vlastnej fantázie,“ priblížila šikovná mamička.

Pri háčkovaní sa podľa jej slov medze nekladú. „Už dávno to nie je iba o dečkách. Háčkovala som už šaty, kardigany, svetríky, papučky, deky, hračky, hrkálky, kabelky, ale aj rôzne dekoračné predmety, ako napríklad adventný veniec či ruže“ vymenovala. Najviac jej však, ako priznáva, dala zabrať požiadavka od svojho syna, ktorý chcel Batmana.

Aj keď sú pre ňu vždy na prvom mieste deti, háčkovanie považuje za neskutočný relax a únik z reality v tejto uponáhľanej dobe. Druhým bonusom je radosť v detských očiach, keď hotovú hračku zbadajú. „Háčkujem prevažne podľa sezóny. V zime hlavne čiapočky a hračky, keďže som „akýsi vianočný škriatok“ a v lete zase šaty, šatky, čelenky a topánočky,“ doplnila.

Zdroj: Miriam Šoltísová

Aby toho nebolo málo, Miriam má aj ďalšie zaujímavé hobby a ešte väčšie plány. Ako priznala, keď je veľa háčkovania, občas potrebuje prestriedať a tak ušila deťom takzvaný quietbook. Je to knižka, v ktorej si obrázky či rozprávku ušije sama.

Aj keď má momentálne rozpracovanú populárnu rozprávkovú postavičku Mášu, ešte má v pláne uháčkovať jeden meter vysokú Minie, na ktorú má už pripravený aj návod. „Páči sa mi aj háčkovanie so špagátom. Láka ma háčkovanie kobercov zo špagátu, no je to finančne náročnejšie, no pevne verím, že aj to vyskúšam, keď sa opäť vrátim do práce,“ uzavrela Miriam.

Jej parádne diela si môžete pozrieť v našej priloženej galérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Pohľad, ktorý stojí za to: Skutočná nádhera, aké diela robí mamička zo Spišskej!
23
Galéria
Zdroj: Miriam Šoltísová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM